Groot onderhoud bruggen en sluizen provincie Flevoland

Ongeveer 75 jaar na het droogvallen van de Noordoostpolder is uit inventarisaties duidelijk geworden dat de modernisering van de bruggen en sluizen niet langer kan wachten.

Binnen het programma Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen (GOBS) gaat de provincie Flevoland de komende 5 jaar (2018 t/m 2023) alle provinciale beweegbare bruggen en sluizen in het areaal opknappen.

Dit is een programma waarin de nieuwste inzichten over techniek samenkomen met de eisen die onze moderne samenleving stelt aan infrastructuur. In totaal worden er 16 objecten (8 brug/sluis combinaties, 3 sluizen en 5 bruggen) in één programma projectmatig gemoderniseerd. Daarnaast wordt er in het Provinciehuis een gloednieuwe bedieningscentrale gerealiseerd, waar vanuit alle objecten bediend worden.

Dit alles wordt gerealiseerd met zo min mogelijk hinder voor de (vaar-)weggebruikers, en met als doel om de objecten weer jarenlang te kunnen gebruiken als onmisbare schakels voor een veilig en bereikbaar Flevoland. Van ondernemer tot recreant en zowel over het water als over de weg resulteren deze projecten in aanzienlijke voordelen.

Binnen het project vertegenwoordigt Roy van Zanten de ro van manager projectbeheersing. Een rol die binnen de provincie volop in ontwikkeling is, aangezien het IPM-model nog geen gemeengoed is. Het geeft APPM daardoor de ruimte om ervaringen en expertises op het gebied van beheersing te delen.

"Kennis delen is kennis vermenigvuldigen", aldus Roy. Zo is hij verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van Relatics, het opbouw en actueel houden van het risicodossier, het creëren van budget en de bewaking hiervan, én het actief bewaken van de planning.

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact