8
January
2021

Twee maanden werkzaam bij APPM betekent...

8
Jan
2021

Ook tijdens corona werken we aan het mooier maken van Nederland. Samen met opdrachtgevers, partners én collega's. Eind 2020 hebben we aan die laatste groep drie nieuwe gezichten toegevoegd. Nana Koolstra is gestart als junior adviseur/projectmanager ruimte, Kristy Teodorascu is aan de slag gegaan als communicatiemedewerker en Bernice den Haan werkt als junior adviseur/projectmanager mobiliteit. Hoe hebben zij de eerste twee maanden bij APPM ervaren? In welke projecten hebben zij nu al de tanden gezet? Twee maanden bij APPM betekent…

Waar ben je nu mee bezig?

Bernice: “Het vakgebied mobiliteit is heel divers en ik ben over de volle breedte aan de slag. Dit doe ik zowel voor verschillende modaliteiten als fiets en zero-emissie taxi’s, als op verschillende schaalniveaus van relatief lokaal voor een truckparking bij Moerdijk tot landelijk. Ook varieert het van meer technisch inhoudelijk voor de mobiliteitscomponent van de RES van Goeree-Overflakkee tot meer organisatorisch voor het ministerie van I&W. Door deze verschillende projecten leer ik over diverse onderwerpen, maar kan ik ook veel verschillende collega’s leren kennen.”

Kristy: “Als communicatiemedewerker ben ik bezig met vrijwel alles wat met communicatie te maken heeft. Geen dag bij APPM ziet ervoor mij hetzelfde uit. Ik ben onder andere bezig met het organiseren van campagnes, beheer de socialmediakanalen, maak content in de vorm van filmpjes, artikelen, beeld, podcasts, noem maar op. Veel doe ik samen met collega’s met inhoudelijke kennis. Zo blijft de communicatie dicht bij de inhoud. Ik krijg veel vrijheid en er wordt vertrouwd op mijn expertise. Dat geeft een erg prettig gevoel.”

Nana: “Waar werk ik niet aan? Ik wilde bij APPM werken omdat ik de kans zou krijgen me op verschillende gebieden te ontwikkelen. En dat blijkt! Ik mag werken aan diverse projecten die stuk voor stuk interessant zijnen waarbij ik veel kan leren over de dynamiek van de gebouwde omgeving. Ik werk aan een gebiedsontwikkeling van een stationsgebied, ik zet me in ombouwmaterieel te verduurzamen en de emissie hiervan te reduceren, maar ik ondersteun ook bij de RES. Daarnaast hou ik me ook steeds meer bezig met(deel)fietsen en voetgangers in de stad en werk ik aan een grootse communicatiecampagne voor in het nieuwe jaar (houd www.appm.nl in de gaten). En dat terwijl ik nog maar net bij APPM begonnen ben...”

 

Wat is je eerste indruk van APPM?

Nana: “Wat is APPM een leuke club met bijzonder warme en ambitieuze mensen! APPMers zijn enthousiast over de projecten waar ze aanwerken, nodigen je uit om interessante sessies bij te wonen en projecten te bekijken, zijn ontzettend hartelijk en geïnteresseerd in wat je doet en ambieert. Er heerst veel positiviteit en energie om Nederland écht mooier te maken. Het klinkt wat abstract, maar het is lastig om dit op een andere manier onder woorden te brengen. Ik voel me erg thuis bij APPM en dat is bijzonder om te merken als je nog maar net binnen bent. Collega’s geven vertrouwen, warmte en zijn bereid je te helpen. De tijd vliegt en bij elk nieuw project word ik weer heel blij.”

Bernice: “Ik kan me helemaal vinden in wat Nana zegt. Iedereen werkt met zoveel enthousiasme aan projecten. Het zijn fijne mensen die kijken naar het grotere doel, wat is nou echt nodig om een vraagstuk aan te pakken en iets bij te dragen aan de wereld? Het is een heel inspirerende omgeving om in te werken.”

Kristy: "Ik ken weinig organisaties van dit formaatwaar collega's elkaar zo goed kennen. Er is geen hiërarchie: iedereen draagt bij aan een mooier Nederland. Dat vind ik erg inspirerend. Hoewel ik het door de corona erg mis om op kantoor te zijn, merk je wel dat APPMers het gewend zijn om op afstand samen te werken. Werken bij APPM is werken met volledige vrijheid, vertrouwen en met eigen verantwoordelijkheid: het zogenoemde VVV-model. Je mag je werk helemaal indelen zoals je dat zelf wilt en alles kan. Dat vind ik erg fijn én ik leer er veel van!"


Wat heeft je verrast bij APPM?

Bernice: "De menselijkheid. Er is heel veel aandacht voor de mens en het werken met plezier. Dat geldt intern, maar ook extern, voorcollega's in projecten. Als je als mens lekker in je werk zit, wordt het geleverde werk ook beter. Dat is makkelijk gezegd, maar dit zit écht in APPM!"

Kristy: ‘Ik verbaasde me over wat er allemaal kan qua interactieve digitale evenementen. Ik dacht dat ik veel van ICT wist, maar ik leer hier iedere dag weer wat bij. Zo organiseren we op 21 januari het online evenement HUB Holland HUB, waar ook een interactief platform in zit waar vakgenoten met elkaar kunnen sparren. Zo gaaf dat dat allemaal kan.’

Nana: 'APPM heeft me echt verrast in hoe centraal de APPMers staan, ik sluit me volledig aan bij Bernice. Het organiseren van wandeltochten in kleine groepjes, de betrokkenheid in hoe jij je persoonlijk wilt ontwikkelen, de ruimte en het vertrouwen om open en eerlijk te zijn. Zelfs de kerstpakketten werden door collega’s rondgebracht door heel het land! Het is bijzonder om te merken hoe betrokken iedereen is en, ook in deze tijd, dicht bij elkaar staat.’

 

Ook werken bij APPM? Check onze vacaturepagina

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact