13
September
2022

Vitens zoekt naar samenwerkingspartner om drinkwaterconcept voor de toekomst mee te ontwikkelen

13
Sep
2022

Hoe kunnen we in de toekomst voldoende én betaalbaar drinkwater blijven leveren? Vitens streeft naar oplossingen waarmee grootschalig oppervlaktewater, grondwater en andere bronnen kunnen worden gezuiverd tot drinkwater. Daarom is het waterleidingbedrijf op zoek naar een samenwerkingspartner om het drinkwaterconcept voor de toekomst mee te ontwikkelen. Ontwikkelkracht, slim samenwerken en buiten de grenzen van het bekende durven stappen staan daarbij centraal.

Vitens zoekt een partner die in samen wil werken aan het ontwerp, de bouw, de onderzoeken en het aantonen van de werking van een drinkwaterwinnings- en zuiveringsconcept, inclusief de daarvoor benodigde drinkwatertransport-infrastructuur, gebruikmakend van verschillende bronnen. Deze oplossingen kenmerken zich door meervoudig brongebruik, flexibele en snelle opschaling (modulair), geschikt om de veranderende watervraag in de toekomst op te kunnen vangen, het ontlasten of vervangen van niet-duurzame bestaande winningen en hebben een beperkte dan wel positieve impact op de omgeving.

Samen met de collega's van Vitens bereiden APPMers Wendy van Schaik, Roy van Zanten, Casper Prudhomme van Reine, Emiel Stal en Geert Jan Zweegman deze bijzondere aanbesteding voor. De vooraankondiging voor de aanbesteding van het Living Lab Strategisch Hart van Vitens is onlangs gepubliceerd. Je leest er meer over op TenderNed.

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact