9
January
2024

Noord- en Oost-Nederland mooier maken: gebiedsontwikkelaar en nieuwe collega Casper Westerveld

9
Jan
2024

Op 1 september streek Casper Westerveld neer bij APPM. Woonachtig in het Gelderse Twello, zet hij zich als gebiedsontwikkelaar in voor een mooier Noord- en Oost-Nederland. Na te hebben gewerkt bij onder andere advies- en ingenieursbureaus en een gemeente, maakte hij de overstap naar APPM. Wat zocht hij daar? En hoe ervaart hij dat nu?

Wat hoopte je te vinden bij APPM?

Werkplezier. Dat stond toch wel voorop! Ook wilde ik heel graag in de inmiddels voor mij bekende oosthoek van het land aan de slag. Was al enige jaren geleden in Deventer neergestreken en ik kan volmondig bevestigen dat dat een goede match is gebleken. Leuke mensen, mooie steden en een fijne leefomgeving.  

Is dat gelukt?

Dat is zeker gelukt! Ik heb goed naar mijn zin bij APPM en ben erg blij dat ik voor de gemeente Zwolle en Almelo aan de slag kon. Ik denk ook dat Noord- en Oost Nederland steeds belangrijker gaan worden om een antwoord te bieden voor de uitdagingen van vandaag de dag. We kunnen niet eindeloos bijbouwen op de voor ons bekende locaties. Een mooie uitdaging om in deze hoek van Nederland deze opgave goed te faciliteren.

Wat doe je nu? Welke rollen bekleed je vooral vanuit APPM?

Het mooiste woord wat ik daarvoor kan gebruiken is toch wel gebiedsontwikkelaar. Zo stond het ook in mijn vacature en ik kan wel zeggen dat dat ook zo uitpakt. Vooral bij Zwolle zie ik dit goed terug. Ik werk samen met collega’s aan de ontwikkeling van het Noorderkwartier. Een mooie opgave waar een gesloten kantorengebied moet plaatsmaken voor een fraaie stadswijk van honderden woningen. Allerlei thema’s zijn gelieerd aan die opgave, van mobiliteit tot placemaking. Zo ben ik de ene week te gast bij de directeur van een culturele instelling om te praten over activiteiten in het gebied en overleg ik de week erop met de architect over de ingang van de parkeergarage. Ik krijg daar plezier van, het daagt mij uit om steeds een stap verder te denken en het belangrijkste: het blijft boeien.  

Wat is de meerwaarde van APPM voor jou?

APPM is heel aantrekkelijk voor mensen met een aantal jaar werkervaring, zoals ik. Je kunt binnen APPM alle kanten op en die ruimte wordt ook geboden. We hebben mooie opdrachtgevers door het hele land verspreid in het publieke en in het private domein. Tel daarbij op een gezellige club mensen met aandacht voor elkaar en volgens mij heb je dan de ingrediënten voor een leuke vervolgstap in je carrière. Als je daar nog een keer met mij over wil doorpraten dan nodig ik je graag uit voor een goede kop kennismakingskoffie in ons regiokantoor in Zwolle.

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact