15
January
2018

Boren tunnel Rotterdamse Baan gestart

15
Jan
2018

Het startsein voor het boren van de tunnel genaamd Victory Boogie Woogietunnel is ingeluid door Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. De tweedehands machine die eerder de Sluiskiltunnel boorde gaat een nieuwe ontsluitingsweg voor Den Haag boren. APPMer Emiel Stal was als inkoopmanager namens de gemeente Den Haag betrokken bij dit project. De naam van de tunnel is afkomstig naar een belangrijk kunstwerk van Piet Mondriaan dat sinds een paar jaar in Den Haag hangt. Het snijrad van de machine is zelfs de in originele Mondriaankleuren geschilderd.

Catharina-Amalia
Minister Cora van Nieuwenhuizen en de Haagse wethouder Boudewijn Revis onthulden samen met Ellen ten Damme de naam van de boor. Met een druk op de knop is naam van de tachtig meter lange boormachine van de Victory Boogie Woogietunnel bekend gemaakt: Catharina-Amalia.

1650 meter tunnel
De boormachine realiseerde eerder de tunnel onder het kanaal van Gent naar Terneuzen bij Sluiskil. Na een ingrijpende revisiebeurt bij fabrikant Herrenknecht in Duitsland gaat hij nu twee keer 1650 meter tunnel realiseren. De snelheid zal zo’n 12 meter per dag bedragen. Tijdens het volcontinue boorproces bevinden zich voortdurend zo’n 15 man op de machine.

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact