29
June
2021

's-Hertogenbosch mooier maken - samen met de bewoners

29
Jun
2021

2020 stond in het teken van dromen over de toekomst van een vrij groot nieuw stuk stad rondom station Oost in ’s-Hertogenbosch. Nadat in die eerste fase van het ontstaan van ambities voor het ontwikkelen van het gebied boven verwachting succesvol werd afgerond, bouwen we nu verder aan de pijlers van de droom per deelgebied. Omgevingsadviseur Hellas Schelleman van APPM vertelt.

In de lente van 2020 legde de coronacrisis plotseling het openbare leven compleet stil. Daarom schakelden we bij de gemeente razendsnel over naar een volledig online participatieaanpak. Daarin was het platform van Mett de kern. We wisten veel - vooral jonge - mensen te enthousiasmeren om met ons mee te denken en te dromen over het ontwikkelen van deze plek. Dit deden we middels het inzetten van een sterke communicatie- en participatiestrategie. Hoe fijn is het als je kunt dromen met de doelgroep die daar fijn zal gaan leven?

Nu de ambitie is vastgelegd concretiseren we deze naar een passende vertaling per deelgebied. Begin deze zomer konden belangstellenden al hun kijk delen op het gebied rondom Station Oost bij het voormalig Bastion Hotel. Het platform van Mett werd weer succesvol ingezet en we voerden online verdiepende gesprekken. Na de zomervakantie starten we in ’s-Hertogenbosch met participatie rondom het deelgebied Aartshertogenpark. Ook daar zullen weer verdiepende gesprekken het online platform, dat 24/7 beschikbaar is, flankeren.

We denken na over hoe een divers fijn stedelijk woongebied eruit moet zien. Hoe kun je de nieuwe gebieden optimaal verbinden? Hoe laten we groen een identiteitsdrager zijn in dit gebied dat sport, leisure, gezond en actief uitstraalt? Hoe geven we vorm aan ambities zoals duurzaamheid en klimaatadaptatie? Hoe stimuleren we een gemixt gebied van sociale woningen, middenklasse en grondgebonden woningen, terwijl misschien de hoogste toren van ’s-Hertogenbosch hier kan komen?

Stedelijke verdichting dus, met ruimte voor collectieve ideeën waarin mensen functies samen delen. Maar wat is dat dan? Een gezamenlijke binnentuin? Of een was- en droogruimte? Een gezamenlijke familieruimte voor bijeenkomsten? Of een werkruimte, waarin je thuis werkend het gezelschap van je buren kunt beleven? We zijn er nog niet uit en de gesprekken zijn in volle gang.

Meer weten? Neem hier eens een kijkje.

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact