24
August
2021

APPM wenst de toppers van Team Para Atletiek veel succes in Tokio!

24
Aug
2021
Artikel
Foto
Hélène Wiesenhaan

Vandaag gaan de Paralympische Spelen in Tokio van start. Trots zijn we dat Team Para Atletiek-lid Fleur Jong een van de vlaggendragers is voor Nederland. De kanjers van Team Para Atletiek (TP/A) staan voor dé ultieme uitdaging om het beste uit zichzelf te halen; een kernwaarde die ook voor APPM belangrijk is. Daarmee brengen ze een belangrijke boodschap over: alles is mogelijk. Ook als je gehandicapt raakt of bent. APPM is al meerdere jaren proud partner van TP/A. We zijn ontzettend trots op onze toppers! We juichen de atleten langs de (digitale) zijlijn toe en wensen hen veel succes. Wil je geen wedstrijd missen? Bekijk hier het wedstrijdschema.

Eerder schreven we onderstaand artikel over collega Nanette’s en APPM’s betrokkenheid bij TP/A.

Meer dan medailles

APPMer Nanette Elfring zet zich met hart en ziel in voor Team Para Atletiek. De topatleten geven haar inspiratie en energie die ze ook benut op de werkvloer. Nanette Elfring heeft een bijna olympische dosis energie. Ze werkt 32 uur per werk als procesmanager bij APPM, geeft sportles én ze is voorzitter van stichting Team Para Atletiek. Elfring: “Die combinatie geeft juist energie. Bij Team Para Atletiek komt alles wat ik leuk vind samen. Sport, maatschappelijke relevantie en samen bouwen aan een gezonde organisatie.”

Team Para Atletiek is een professioneel para-sportteam dat bestaat uit 8 atleten, coach Guido Bonsen en een ondersteuningsteam. Lees meer op https://teamparaatletiek.nl/

Bouwen

Team Para Atletiek is het eerste professionele para-sportteam dat niet onder de vlag van NOC/NSF of de Atletiekunie opereert. De atleten willen sportieve prestaties leveren en een “onuitputtelijke inspiratiebron” zijn op het gebied van para-sport en persoonlijke ontwikkeling.  

De aanpak is nieuw voor de para-sportwereld en Elfrings ervaring als verandermanager komt daarbij goed van pas: “Ik ben nu bezig met structuur aanbrengen en het versterken van het bestuur. Daarnaast gebruik ik mijn ervaring met fondsenwerving, sponsoring en subsidies. Maar de atleten maken Team Para Atletiek. Als topsporter doen zij veel meer dan alleen trainen. Zij zijn rolmodellen of het nu gaat om de eerste stap in een revalidatie of een wereldrecord op de 100m sprint. Door lezingen of filmpjes op social media inspireren ze anderen om nieuwe perspectieven te krijgen in het leven.”

Altijd meer mogelijk

Wat Nanette erg aanspreekt: bij para-sporters zit omdenken ingebakken. Bijvoorbeeld bij Atleet Fleur Jong, die haar onderbenen verloor door een bacteriële infectie. Ze is nu sprinter op blades en werd onder andere vierde op het WK van 2019 bij het verspringen. Nanette: “Fleur vertelt vaak over het moment dat ze wakker werd uit haar coma. Ze was bang dat haar leven voorbij was. Haar missie is om anderen die angst te besparen. Laatst kwam er een meisje kijken dat net een onderbeenamputatie had ondergaan. Tijdens de pauze ging Fleur de trap af en ze hield de leuning niet vast. Het meisje was zo verbaasd. Haar fysio had gezegd dat ze dit nooit meer zou kunnen.”

APPM-effect

De inspiratie van haar vrijwilligerswerk neemt Nanette mee in haar APPM-werk: “Hoe vaak creëren we grenzen voor onszelf en anderen? De kunst is om je daar bewust van te worden. Dan kun je ze loslaten en die ingebeelde grenzen verleggen. Tijdens de Koersdagen – een jaarlijks moment om met alle APPM-collega’s de koers van komend jaar te bespreken –  hebben Fleur en Guido een presentatie gegeven. Hun verhaal had veel impact en collega’s wilden graag meedenken. Dankzij het netwerk van APPM zit Justin Goetzee, directeur van FC Eindhoven en veel ervaring in de sportwereld, o.a. bij NAC en Jumbo-Visma, nu in het bestuur.”

Coach Guido Bonsen, oud-bondscoach bij de Atletiekunie, is ‘enorm blij’ dat Nanette energie in Team Para Atletiek steekt: “Mijn eerste ontmoeting met Nanette was gelijk heel vertrouwd. Ze schreef daarna een kort verslagje om te checken of ze het goed had begrepen. Dat stukje tekst was zo spot on! Ze helpt ons de volgende stap te maken. Haar ervaring, enthousiasme en kennis zijn van onschatbare waarde.”

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
No items found.
Contact