1
June
2019

Meet-up BRN “Aanbesteden met bestuurlijke moed”

1
Jun
2019

Op 13 juni is er weer een meet-up van het BouwRegieNetwerk (BRN). In het BouwRegieNetwerk wisselen gerenommeerde spelers op het gebied van strategisch projectmanagement – zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers – hun kennis en ervaringen uit. Deze meet-up wordt door APPM georganiseerd, in samenwerking met Procap, met als thema “Aanbesteden met bestuurlijke moed".

Emiel Stal, senior adviseur aanbesteden en contracten van APPM, zal tijdens deze bijeenkomst een presentatie houden over het kiezen van een marktbenadering. Wat bepaalt wat de vraag aan de markt is en hoe je deze vraag stelt? Waarom zou je nu voor de ene of de andere samenwerkingsvorm kiezen?

Voor het kiezen van de niet-standaard samenwerkingsvormen zoals bijvoorbeeld een bouwteam, Best Value Procurement, concurrentiegerichte dialoog of een innovatiepartnerschap is moed nodig. Moed om buiten de gebaande paden te treden en de wijsheid om niet achter een hype aan te lopen, maar om die vorm te kiezen die de beste oplossing voor de specifieke opgave biedt. Dit kan bestuurders en professionals vertrouwen en houvast geven om hiervoor te durven gaan.

Wendy van Schaik, contractmanager bij APPM, zal samen met Peter Staats (projectmanager, Waterschap Drentse en Overijsselse Delta) een presentatie geven over de samenwerking van een ontwerpalliantie voor het project Stadsdijken in Zwolle. Hierbij zal worden ingegaan wat zo’n ontwerpalliantie nou precies inhoudt en wat dat betekent voor de competenties van de organisatie. Belangrijk daarbij is hoe je weerstanden overwint en hoe je bestuurders comfort geeft ten aanzien van verantwoordelijkheden en juridische mogelijkheden.

Daarnaast zal vanuit Procap senior projectmanager Rutger Siderius zijn ervaringen delen over het bouwteam van de Fietsbrug Ritsumadyl en zal senior adviseur Jacqueline van Gils de voorwaarden voor succes toelichten ten aanzien van Best Value Procurement.

Meer informatie en aanmelden voor de meet-up kan via Bouwregienetwerk.nl

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
No items found.
Contact