We zijn blij dat er weer vier afstudeerders voor APPM hebben gekozen, ieder met hun eigen achtergrond. Ze werken aan verschillende, relevante opgaven waar we als organisatie bij betrokken zijn. Als afstudeerder zijn ze zelf de aanjager van hun eigen onderzoek. Naast een persoonlijke begeleider staan alle APPMers klaar om hen te helpen met hun master thesis. Wij hebben immers voor dezelfde vuren gestaan!
Hieronder vertellen Demi Reuvenkamp, Fien de Mol van Otterloo, Suzanne Wink en Mandie Klessens meer over hun opleiding en afstudeeronderzoek.
Haar onderzoek gaat over samenwerking tussen de verschillende beheerders van infrastructuur, zoals bruggen en viaducten.
‘’In heel Nederland zal de komende decennia veel infrastructuur vervangen of gerenoveerd moeten worden. Om dit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is het voordelig als de beheerders van deze infrastructuur samenwerken en hun kennis en middelen delen, aangezien de opgave steeds groter wordt en de hoeveelheid kennis en mensen afneemt. Ik ga onderzoeken waarom de beheerders van infrastructuur zouden willen samenwerken en hoe deze samenwerking gestimuleerd kan worden. Hierbij focus ik op de bruggen en viaducten van de beheerders in Noord-Holland.
Zij kijkt hoe gemeenten beslissingen nemen over klimaatadaptatie bij extreme neerslag.
‘’Klimaatverandering zorgt voor steeds heftigere regenbuien. Gemeenten spelen een belangrijke rol in het nemen van maatregelen om wateroverlast en schade te beperken. Maar hoe worden deze beslissingen met betrekking tot klimaatadaptatie eigenlijk genomen? Welke interne en externe factoren spelen een rol?
Ik ga kijken welke besluitvormingsprocessen er zijn bij gemeenten en welke percepties en factoren deze processen beïnvloeden.’’
Haar onderzoek focust zich op mobiliteitshubs en participatie.
"Onze steden groeien, waardoor de druk op ons mobiliteitsnetwerk toeneemt. Ook groeit onze afhankelijkheid van privévervoer. De behoefte aan duurzame stedelijke mobiliteitsoplossingen is groter dan ooit. Mobiliteitshubs zijn een veelbesproken oplossing: knooppunten waar gebruikers gemakkelijk tussen vervoersmiddelen kunnen wisselen. Bij de realisatie van deze hubs rijst de vraag waar bewoners behoefte aan hebben? Door middel van een Participatieve Waarde Evaluatie onderzoek ik de wensen en behoeften van gebruikers rondom mobiliteitshubs in Zwolle."
Zij gaat kijken naar de succesfactoren van nieuwe micro-mobiliteitsvormen in Nederland.
“Als Nederlanders zijn we van oudsher gek op fietsen. Naast oude vertrouwde modellen zoals de omafiets en racefiets, zien we steeds meer bakfietsen, fatbikes, ov-fietsen en deel e-scooters. Waarom komen er eigenlijk nieuwe vervoerstypes bij? Hebben we die wel nodig? Wanneer kan je zeggen dat een nieuw type vervoer een succes is? En hoe kunnen we ons beleid hierop aanpassen? Deze vragen ga ik beantwoorden gedurende mijn onderzoek. Zodat beleidsmakers, bedrijven en consumenten gezamenlijk beter kunnen werken aan een efficiënter, veiliger en duurzamer mobiliteitslandschap in Nederland.”
We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met: