23
February
2023

Werken als adviseur mobiliteit bij APPM: de week van Floortje

23
Feb
2023

Mijn naam is Floortje Hofland. Ik werk inmiddels 1,5 jaar als adviseur mobiliteit bij APPM. In die tijd heb ik kennis gemaakt met het vakgebied en gewerkt aan interessante opgaven. De afwisseling tussen projecten en de combinatie met interne APPM-activiteiten, maken dat geen week hetzelfde is. Benieuwd hoe mijn werkweek bij APPM eruit ziet?

Bij APPM krijg je veel ruimte om te verkennen waar je energie van krijgt en welke rol bij je past. Dat gebeurt in projecten, maar daar zijn ook speciale ontwikkelprogramma’s voor, zoals de APPM Academy. Ik ervaar veel flexibiliteit in de manier van werken, omdat je de vrijheid hebt om je tijd naar eigen wens in te delen. Zo begin ik mijn dag graag vroeg en kies ik voor een wat uitgebreidere lunchpauze of stop ik wat eerder.

Momenteel werk ik in een team van APPMers aan de Bereikbaarheid CID-Binckhorst voor de gemeente Den Haag en het Plan Toekomstvast Tramnet (PTT) voor de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Af en toe ben ik ook ‘s avonds op pad, bijvoorbeeld als onderdeel van een participatieproces of voor kennisdeling met andere mobiliteitscollega’s van APPM.

Maandag

De week begint met een update over beide projecten. Met de APPMers met wie ik aan deze projecten werk, bespreek ik de stand van zaken en de planning. We kijken we wat er moet gebeuren en hoe we dat oppakken. Ook gebruiken we dit moment om te sparren over waar we tegenaan lopen, te checken hoe het met iedereen gaat en natuurlijk blijven ook de weekendverhalen niet achter. Een nuttige én gezellige start van de week. De rest van de dag gebruik ik om met de acties uit het overleg aan de slag te gaan.

Dinsdag

Vandaag ben ik op het kantoor van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag voor een workshop over PTT. We halen input op en toetsen onze voorstellen bij de andere betrokken partijen: gemeente Rotterdam en RET. Vanuit APPM hebben we zowel de voorbereiding als begeleiding ervan verzorgd. ’s Middags start ik direct met de uitwerking van de resultaten. Ik kijk wat de opbrengst betekent voor de verdere uitwerking van het voorstel en hoe we hier zowel inhoudelijk als procesmatig mee door kunnen. Tot slot praat ik vandaag nog een half uurtje bij met onze communicatieadviseur Kristy. Samen bespreken we de projecten waar mobiliteitscollega’s aan werken en sparren we over mogelijke communicatiekansen. Zo publiceerden we onlangs een artikel over het kennisplatform monitoring mobiliteit, en schreven we samen met collega’s LinkedIn-posts over BO MIRT-besluiten die raken aan onze projecten.

Woensdag

Vandaag heb ik wat minder afspraken in mijn agenda dus ik ga naar kantoor. Langere werkblokken komen goed uit, want dan kan ik gefocust schrijven. Voor de Binckhorst ben ik namelijk bezig met het opstellen van verschillende rapporten, zoals een plan van aanpak. Tussen de focusmomenten door, praat ik bij met collega’s tijdens een wandeling of een koffietje op het dak van het Groot Handelsgebouw. Het is fijn om ze te zien en interessant om te horen waar zij mee bezig zijn. Daar haal ik vaak nieuwe inzichten en inspiratie uit.

Donderdag

Op deze dag komen we voor beide projecten met het projectteam bij elkaar. Wij bereiden en zitten deze overleggen vanuit APPM voor. Naast het bespreken van de voortgang en ontwikkelingen, wordt dan bepaald en afgesproken wat de volgende stappen zijn in het project. Deze overleggen vinden meestal fysiek plaats op het kantoor van de opdrachtgever. Ik vind deze momenten waarop je met alle betrokkenen fysiek bijeenkomt, altijd erg leuk. Er hangt een ontspannen sfeer, waardoor er naast het bespreken van serieuze zaken ook altijd ruimte is voor humor of een luchtig gesprek. Dit geeft mij veel energie, en motivatie om er écht samen voor te gaan.

Vrijdag

De week is voorbij gevlogen! Na gisteren heb ik weer nieuwe inspiratie en acties om mee aan de slag te gaan. Om hier voor het weekend alvast een start mee te maken, reserveer ik vandaag werkblokken in mijn agenda. En ik ga gezellig naar kantoor, want op vrijdag is de opkomst vaak gezellig hoog. APPM trakteert traditiegetrouw op kroketten tijdens de lunch. Ik rond af met een vooruitblik op volgende week en daarna kan de vrijmibo beginnen!

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact