Warm in de Wijk in Vruchtenbuurt Den Haag

Er wordt veel gesproken over de energietransitie. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om het ook daadwerkelijk te realiseren. Al vanaf 2015 ondersteunt APPM het buurtinitiatief Warm in de Wijk in de Haagse Vruchtenbuurt. Daar zijn bewoners verenigd in een coöperatie om een eigen duurzaam warmtenet mogelijk te maken. We verzorgen het participatie- en communicatietraject. Dit traject voorzag onder andere in de organisatie van bijeenkomsten, inloopmiddagen, brochures, flyers en intentie-overeenkomsten. Bovendien is intensief ingezet op bewonersgesprekken door o.a. het uitdelen van koffie op straat en huis-aan-huis gesprekken.

Om over te gaan naar de volgende fase van het project, moesten minimaal 500 bewoners een intentieverklaring tekenen. Samen met NetVerder, Dunea Warmte & Koude en de Gemeente Den Haag hebben we ons hard gemaakt om dat voor elkaar te krijgen. En dat is gelukt! Met ruim 600 verklaringen gingen we de volgende fase van het project in. Nu kunnen de partners in het project verder om in 2023 alle bewoners van een passend aanbod te voorzien en uiteindelijk het warmtenet aan te leggen.

Meer weten? Kijk op www.warmindewijk.nl

Mitchel Knipscheer: “De positieve energie die deze wijk ademt is aanstekelijk. De Vruchtenbuurt laat zien dat we die energietransitie-knop om kunnen zetten.’’

Deze APPMers zijn betrokken bij dit project

alle APPMers

Gerelateerde projecten

Contact