Uithoornlijn

Het aantal gebruikers van het openbaar vervoer in de regio Amsterdam, waar Amstelveen en Uithoorn toe behoren, is de afgelopen jaren toegenomen. De verwachting is dat het aantal reizigers ook komende jaren blijft stijgen. Om een goede bereikbaarheid van de regio nu en in de toekomst te garanderen wordt het openbaar vervoersnetwerk in de regio verder ontwikkeld.

Een van de ontwikkelingen is het verlengen van de vernieuwde Amstelveenlijn naar het dorpscentrum van Uithoorn: de Uithoornlijn. Een nieuwe, hoogwaardige tramlijn die betrouwbaarder en sneller is dan de huidige buslijn. Er komen drie nieuwe haltes (Aan de Zoom, Uithoorn Station en Uithoorn Centrum) en daarnaast wordt het huidige opstelterrein verdubbeld in oppervlakte. Hierdoor kan er vanuit Uithoorn met de tram snel, comfortabel en betrouwbaar van en naar Amsterdam Zuid gereisd worden.

Namens de gemeente Amsterdam verzorgt APPM het technisch management voor dit project in zowel de aanbestedings-, ontwerp- en realisatiefase. In verschillende rollen hebben Rik Panman, Fred Snoek en Michel Dagniaux aan het project gewerkt. Sinds april 2020, na gunning van de aanleg aan Dura Vermeer, is er hard gewerkt om tot een definitief ontwerp van de Uithoornlijn te komen. “Het is ontzettend tof om te zien dat al het ontwerpwerk aan de voorkant nu echt gerealiseerd wordt buiten en daarmee het project steeds verder richting afronding.” Aldus Michel Dagniaux die als technisch manager betrokken is bij het project. Naar verwachting wordt de nieuwe tramlijn in de zomer van 2024 in gebruik genomen.

Deze APPMers zijn betrokken bij dit project

alle APPMers

Gerelateerde projecten

Contact