Integrale visie stationsgebied Amsterdam Bijlmer ArenA

In de omgeving van het Amsterdamse treinstation Bijlmer ArenA vindt de komende jaren veel gebiedsontwikkeling plaats. Daardoor groeit het aantal bewoners, de werkgelegenheid en leisure-bezoekers in Zuidoost. Er komt een serieus stuk stad bij met mensen die zicht ook allemaal zullen verplaatsen. In combinatie met de ambitie van de stad ten aanzien van de mobiliteit en modaliteit spelen ov en fiets hierin een hoofdrol. Bovendien is een plezierig functionerende veilige knoop een belangrijke factor in een fijn leefbaar Amsterdam Zuidoost.

Deze grootschalige stedelijke verdichting heeft natuurlijk gevolgen voor het gebruik en het karakter van het stationsgebied. Het station zal in de toekomst veel meer een verblijfsgebied worden met een verbindend karakter tussen oost en west-Zuidoost als ook tussen het noordelijk deel langs het spoor en de Johan Cruijff ArenA en het zuidelijk deel richting onder andere Amstel III. Het gebied zal daardoor programmatisch en qua inrichting veranderen. Daarom is er behoefte aan een integrale visie op het stationsgebied. Deze wordt opgesteld samen met alle betrokken partijen in het gebied. Zo komen we tot een gezamenlijke formulering van de opgave waarna we door kunnen stappen naar de integrale visie. APPM verzorgt het projectmanagement om te komen tot deze integrale visie.

Projectmanager Hellas Schelleman: "Bijna 20 jaar geleden werkte ik al als stationsontwikkelaar aan het huidige station, toen nog bij NS. Hoe mooi is het als je dan ook aan het stationsgebied 2.0 mag werken?!”

Deze APPMers zijn betrokken bij dit project

alle APPMers

Gerelateerde projecten

Contact