Metropolitane fietsroutes Zuid-Holland

In opdracht van Metropoolregio Rotterdam-Den Haag werkte APPM van 2020 tot 2022 aan de totstandkoming van hoogwaardige fietsroutes in Zuid-Holland. De ambitie van de 23 gemeenten in deze regio is om 250 km aan verbeterde, vernieuwde hoogwaardige fietsroutes aan te leggen. Het doel is het verbinden van woongebieden met de locaties in de regio waar veel mensen werken en bedrijven gevestigd zijn. Inzet is om uitnodigende fietsroutes te realiseren tussen belangrijke werklocaties. Daardoor krijgt de fiets een meer vanzelfsprekende plek als vervoermiddel voor woon-werkverkeer en gaan meer inwoners deze routes gebruiken. Dat verbetert de bereikbaarheid van de regio, vermindert de CO2- uitstoot en het is ook nog eens gezond.

Bart Heijnen werkte als projectmanager aan dit project. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het aansturen, aanjagen, begeleiden van samenwerking en proces van vijf metropolitane routes: Westland – Rotterdam, Zoetermeer – Rotterdam, Delft – Rotterdam Alexander, Dordrecht – Rotterdam, Westland – Delft.

Bart Heijnen: "Fietsen en fietsroutes kennen we allemaal, maar om samen met betrokken gemeenten, de provincie en het waterschap regionale fietsroutes aan te leggen is een uitdagende opgave. Samenwerken is steeds op zoek gaan naar het gezamenlijk belang en de dingen die wel goed gaan en niet te blijven hangen in de dingen die misschien niet direct overeenkomen of lukken."

Deze APPMers zijn betrokken bij dit project

alle APPMers

Gerelateerde projecten

Contact