Gebiedsontwikkeling Amstelstation-Amsteloever

De omgeving van station Amsterdam Amstel is volop in ontwikkeling: het gebied tussen de Amstel en het Amstelstation wordt getransformeerd tot hoogstedelijk leefmilieu waar het prettig wonen, verblijven en werken is. Aankomende jaren worden ongeveer 1.300-2.100 woningen gerealiseerd en worden maatschappelijke en commerciële voorzieningen toegevoegd. Met deze transformatie maken verouderde kantoorpanden en woningen plaats voor een gemengde, toekomstbestendige stadswijk in het hart van Amsterdam. In deze autoluwe stadswijk spelen groene verblijfsplekken in de openbare ruimte een belangrijke rol. Daarnaast wordt gewerkt aan een grote fietsenstalling en een vernieuwd OV-station Amsterdam Amstel.

Vanaf 2020 werken Juliette van Baar en Nana Koolstra bij het projectmanagementbureau van de gemeente Amsterdam voor dit gebied. Vanuit APPM vervullen zij verschillende rollen binnen deze gebiedsontwikkeling: meeschrijven aan een stedenbouwkundig plan en (ontwerp) bestemmingsplan, het borgen van integrale kwaliteiten bij de uitwerking van de plannen, het aansturen van (deel)projecten, het coördineren van de taken en acties van het team, et cetera.

Juliette van Baar: “Het is erg leuk om te zien hoe we samen met onze Amsterdamse collega's van visie en ambitie tot realisatie van het project komen. In 2023 gaat de eerste schop in de grond!”

Nana Koolstra: “Werken aan dit nieuwe stuk Amsterdam is een mooie klus: samen met een groot team werken we aan het realiseren van grootse ambities in een hoogstedelijk gebied.”

Deze APPMers zijn betrokken bij dit project

alle APPMers

Gerelateerde projecten

Contact