11
February
2022

Straks een modern, dynamisch werkconcept in het Gasthuiskwartier te ’s-Hertogenbosch

11
Feb
2022
Artikel
Foto
Vof Gasthuiskwartier

Op woensdag 9 februari trapte MWPO af om het Middengebied van het Gasthuiskwartier in ’s-Hertogenbosch te gaan ontwikkelen. Het ruim vijf hectare grote gebied wordt getransformeerd naar een inspirerende hoofdzakelijke werklocatie met ondersteunende functie en een klein beetje wonen. Stap voor stap ontstaat een nieuw stuk Bossche binnenstad, waar oud en nieuw en Rijksmonumenten en karaktervolle nieuwe woningen één geheel vormen.

Directeur Maurice Delpeut van MWPO trapte het project af samen met de Bosche wethouder Roy Geers en de directeur van de Vof Gasthuiskwartier Marcel Janssen. De Vof Gasthuiskwartier is een samenwerking van AM en Heijmans, en heeft de monumenten Zusterhuis, Stergebouw en Mariapaviljoen overgedragen aan ontwikkelaar MWPO. De Vof heeft als verkoper van de oude ziekenhuisgebouwen samen met de gemeente ’s-Hertogenbosch een marktuitvraag met kaders ontwikkeld voor dit gebied. MWPO heeft eind vorig jaar vanuit deze kaders een visie opgesteld die geselecteerd is als winnend concept. APPMer Hellas Schelleman adviseert MWPO in de participatie aanpak voor het Middengebied van het Gasthuiskwartier. Diverse keukentafelgesprekken vonden al plaats.

Werken wordt het centrale thema van het middengebied van het Gasthuiskwartier: flexibele huisvesting voor starters, co-working en serviced offices. Bedrijvigheid die een bijdrage levert aan de levendigheid in het gebied en aan de interactie met de rest van deze prachtige stad. Het thema samen ontmoeten krijgt vorm in de oude kapel, waar presentaties en bijeenkomsten kunnen plaatsvinden. Tussen het Zusterhuis en het Stergebouw zal MWPO een nog te bepalen aantal nieuwbouwappartementen realiseren. De invulling wordt in deze fase verkend en uitgewerkt. Deze plannen lopen hand in hand op met de plannen van de Vof die de openbare ruimte in het middengebied in zal richten als groen en uitnodigend ontmoetingsgebied, dat klimaatadaptief is, zodat de groene inrichting bijdraagt aan het terugdringen van hitte, ruimte biedt voor planten en dieren (biodiversiteit) en het vasthouden van het (regen)water.

Het gebied zal in fasen gerealiseerd worden. Meer weten? Neem contact op met Hellas of kijk op www.gasthuiskwartier.nl of www.mwpo.nl

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact