2
December
2019

Weer een nieuwe app maakt niet dat mensen anders gaan reizen

2
Dec
2019

Weer een nieuwe deelfietsen- of deelauto-app lanceren zorgt er niet voor dat mensen anders gaan reizen, betoogde collega Sven Huysmans (The New Drive) dinsdag op het MaaS Congres in Antwerpen. Wat werkt wel? Als mensen op bijvoorbeeld Google Maps kunnen zien welke vervoersmiddelen er in hun buurt staan. Als al die vervoersmiddelen gegroepeerd in hubs worden, zodat ze makkelijk te vinden zijn. En als mensen niet teveel apps nodig hebben om er gebruik van te maken. Maar dat gaat niet vanzelf.

Homer Simpson hangt met alleen z’n onderbroek aan in een bureaustoel. Tijdens het lezen van het vuistdikke werk ‘habits of highly effective people’ is hij in slaap gevallen. Ondertussen kijkt een streng-ogend baas in pak of Simpson z’n werk wel uitvoert. Dit is precies hoe we Mobility as a Service bij mensen in hun strot duwen, vertelt Sven Huysmans.

“Wat doen we: we maken een vuistdik boek met alle aanbieders van deelauto’s, deelfietsen, openbaar vervoer, alle tarieven, reisschema’s enzovoorts. Dan gaan we met onze armen over elkaar naast de gebruiker staan. En dan vinden wij het gek dat hij of zij in de auto die voor de deur staat, blijft stappen. En zonder nadenken met de TomTom of Google Maps aan naar de plek van bestemming rijdt. De mens wordt op dit moment gefaciliteerd in z’n deur-tot-deurreis en de MaaS-wereld staat erbij en kijkt ernaar.”

Lees het hele artikel op Verkeersnet

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact