25
March
2022

Van aannemer naar adviesbureau: Sara vertelt

25
Mar
2022

Sara Tijmensen werkte vijf jaar met veel plezier bij BAM, maar besloot toch dat het tijd was voor iets nieuws. Na verschillende gesprekken maakte zij de keuze voor APPM. Van aannemer naar adviesbureau, hoe bevalt dat? We vroegen het Sara.

"Vorig jaar februari ben ik begonnen bij APPM. Ik koos voor dit bedrijf omdat hier heel veel facetten van de ruimtelijke sector bij elkaar komen. Na mijn studie Bouwkunde aan de TU Delft ben ik de infrasector ingerold. En nu heb ik de kans om ook daarbuiten te werken. Bij APPM mag ik werken als adviseur, project- en procesmanager in het gehele fysieke domein en op verschillende ‘niveaus‘. Tot nu toe bevalt de overstap erg goed."

Afwisseling

"Momenteel werk ik onder andere als procesleider voor het MER Fellenoord, een ontwikkeling van een hoogstedelijk centrumgebied in Eindhoven, en als inkoopadviseur voor Vitens. Eerder heb ik mee geschreven aan het koersdocument voor het Fonds Fysieke Leefomgeving en de handreiking zero emissie bouwmaterieel voor de buyer group. De afwisseling in werkzaamheden bevalt goed. Het is enorm leerzaam om vanuit verschillende invalshoeken aan projecten te kunnen werken."

Slim samenwerken

"Met mijn ervaring bij een aannemer wil ik een verbindende rol spelen in projecten. Ik ben ervan overtuigd dat een goede samenwerking tussen opdrachtnemer en opdrachtgever een belangrijke voorwaarde is voor een succesvol project. Werken in de bouw kan volgens mij nóg leuker, efficiënter en effectiever met een betere samenwerking. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan; het lukt niet zomaar om een goede samenwerking tot stand te brengen en te houden. Daar ligt voor mij een mooie uitdaging."

Gezamenlijk belang

"Die goede samenwerking begint voor mij altijd met begrip voor en vertrouwen in elkaar. In mijn projecten hoop ik daar het verschil in te kunnen maken. Door te zorgen dat beide partijen handelen in het gezamenlijk belang vergroten we de kans op een succesvol project. Ook probeer ik in mijn opdrachten beide partijen vroegtijdig te betrekken. Bij contractererings- en aanbestedingsopdrachten heb ik bijvoorbeeld marktconsultaties en individuele inlichtingen gehouden. En voor het koersdocument en de marktanalyse waar ik aan heb gewerkt, interviewde ik aannemers, opdrachtgevers en brancheverenigingen.

In de toekomst wil ik aan nog meer complexe projecten werken waarbij ik mijn rationaliteit kan inzetten om voortgang te boeken. En mensen verbinden om tot oplossingen te komen waar iedereen blij van wordt.’’

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact