11
December
2018

Sneller een parkeerplek vinden in Amsterdam

11
Dec
2018
Artikel
Foto
Benjamin Hollway, Unsplash

In Amsterdam een parkeerplek vinden, is niet zo makkelijk. Door ervoor te zorgen dat de parkeergarages beter vindbaar zijn, kunnen we onnodig zoekverkeer voorkomen. Daarom worden de komende maanden de borden die verwijzen naar de parkeergarages herzien. Het gaat om de borden in het centrumgebied: op, rond en binnen de S100. APPMers Michel Dagniaux en Erik van Kreuningen werken aan dit project.

Erik en Michel hebben in de ontwerpfase samen met een team van verkeerskundigen, wayfinding specialisten en ontwerpers het nieuwe parkeerverwijssysteem uitgedacht. Door de verwijzing naar zes verschillende parkeerroutes worden automobilisten naar de juiste garagegroepen geleid. Garages binnen een groep gelden als alternatief voor elkaar. Van iedere groep en iedere afzonderlijke garage waar naar verwezen wordt is bekend hoeveel vrije plaatsen er beschikbaar zijn.

Na ook de voorbereiding voor de realisatie te hebben begeleid gaat nu de uitvoering van start en worden er de komende tijd op 260 verschillende locaties nieuwe statische en dynamische borden geplaatst, masten vernieuwd en verwijderd. Dit alles met het doel om het zoekverkeer in Amsterdam te reduceren.

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact