21
February
2019

Samenwerkings-overeenkomst Vervoerregio Amsterdam en Metro en Tram voor de Uithoornlijn getekend

21
Feb
2019

Vorige week is door de Vervoerregio Amsterdam en Metro en Tram (MeT), onderdeel van de gemeente Amsterdam, de samenwerkingsovereenkomst voor de Uithoornlijn ondertekend. Met deze overeenkomst is de projectleiding voor de Uithoornlijn overgedragen van de Vervoerregio Amsterdam naar MeT. Fred Snoek en Michel Dagniaux van APPM zijn bij dit project betrokken om vanuit de techniek het aanbestedingsdossier vorm te geven en vervolgens een technische bijdrage te leveren tijdens de dialoog, gunnings- en realisatiefase.

De overeenkomst bekrachtigt de intentie om de goede samenwerking die MeT en VRA hebben opgebouwd bij project Ombouw Amstelveenlijn door te zetten naar de Uithoornlijn.

Verlenging Amstelveenlijn
Voor een betere aansluiting op het regionale openbare vervoersnet is gekozen voor de verlenging van de Amstelveenlijn. Deze wordt de komende jaren omgebouwd naar een volwaardige tramlijn naar Uithoorn. Er komen drie nieuwe haltes (Aan de Zoom, Uithoorn Station en Uithoorn Centrum). Hierdoor kan er vanuit Uithoorn met de tram snel, comfortabel en betrouwbaar van en naar Amsterdam Zuid gereisd worden.

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact