22
March
2019

‘Regio, ga aan de slag, dan komt het Rijk vanzelf’

22
Mar
2019

‘Regio, ga aan de slag, dan komt het Rijk vanzelf’

Ongeveer acht jaar geleden, begon de visie op het OV-systeem van de toekomst met een eenvoudig idee. Inmiddels is dit uitgewerkt in het Toekomstbeeld OV, waarvan recent de contourennota verscheen. APPM Directeur Pepijn van Wijmen is mede initiatiefnemer van een gesprek over het OV van de Toekomst. Het gesprek begon met pizzasessies aan de ‘Moreelse Tafel’, en heeft geleid tot een andere manier van denken: vanuit de reiziger en ruimtelijk economische versterking, niet vanuit de aansturing.

“Het gaat om keuzes maken en het aanbrengen van een duidelijke hiërarchie in ons OV-netwerk. Denk aan enkele krachtige ov-verbindingen naar het buitenland, een snel en frequent net in Nederland tussen een beperkt aantal hoofdknopen in plaats van 60 Intercitystations. Dit geldt niet alleen voor de trein, maar ook voor busvervoer: als je lijnen bundelt neemt het gebruik toe en kun je lijnen strekken. Maar die scherpe keuzes, daar zijn we in Nederland niet goed in”, aldus Pepijn van Wijmen.

In OV-magazine https://www.ovmagazine.nl/ verscheen op 18 maart een uitgebreid artikel met een interview over het Toekomstbeeld OV. Bekijk het artikel hier.

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact