15
February
2022

Op projectbezoek bij collega Jean op de N243 en N239

15
Feb
2022

Kersverse APPMers komen ter introductie graag een dagje mee op projectbezoek. Dit keer de beurt aan Oscar Keunen, die collega Jean de Nijs vergezelde op zijn trip naar Noord-Holland. Daar is hij projectmanager bij de herinrichting van de provinciale wegen N239 en N243 is.

Op de provinciale wegen waar Jean aan werkt, worden maatregelen uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verbeteren en regulier onderhoud uit te voeren. Daar wordt veel aandacht besteed aan duurzame innovaties. Gewoon meteen naast het uitvoeren van deze maatregelen. Zo worden hier op de N243 momenteel vier fietsbruggen geplaatst die zijn gemaakt van 3D-geprint beton. Samen met BAM Infra en Boskalis realiseren Jean en zijn team van de provincie Noord-Holland hier veiliger fietsverkeer op een mooie en duurzame manier. Het plaatsen van deze bruggen vereist natuurlijk wel de gedeeltelijke sloop van de huidige brug en het plaatsen van een nieuwe fundering met damwanden. Deze stalen constructie lijkt voor nu wat log, maar na het plaatsen van de brug worden de wanden afgewerkt met beschoeiing of bekleding. Zo wordt een duurzame en stijlvolle oplossing gerealiseerd. “Prachtig dat dat hand in hand met elkaar gerealiseerd kan worden,” reageert Oscar opgetogen. ‘’Het is prachtig om een dag op het werk van inspirerende collega’s mee te lopen. Zo ontzettend interessant en leerzaam!”

Wij vroegen Oscar wat hem nu het meeste opviel: “Het is de taak van Jean als projectmanager met zijn team om afstemming te houden met niet alleen zijn opdrachtgever en de uitvoerende partijen, maar ook met de verschillende betrokken gemeentes, stakeholders en bewoners. Op zich niets geks. Maar omdat het hier een gaat om een innovatie in de bouw, is het van belang dat de partijen extra goed en slim samenwerken en samen communiceren om het project tot een goed einde te brengen. Samen leren en samen creëren, dat is het motto! Kortom, een ervaring om mee te nemen in mijn eigen opdrachten!” sluit Oscar af.

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact