26
August
2020

Mee met Martine

26
Aug
2020

Assistent programmamanager stedelijke vernieuwing. Wat?

Almere is zo'n 40 jaar geleden opgebouwd vanuit een kale vlakte. Er was niet niets, maar nu is er heel veel. Maar wat gebeurt er als je aan een stad in wording bouwt en weinig aandacht hebt voor het bestaande? Achteruitgang!

Almere staat aan het begin van een volgende levensfase: het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de stad. Te beginnen bij Almere Haven. APPMer Martine is daar samen met Claudia Laumans (programmamanager stedelijke vernieuwing Almere Haven) aan de slag om een visie op stedelijke vernieuwing te ontwikkelen en de uitvoering met een verbond van partijen te waarborgen. Meer lezen over dit project, zie www.appm.nl/bericht/stedelijke-vernieuwing of kijk op www.havenhart2punt0.nl.

Een dag met Junior Projectmanager Martine

07.26 uur

De trein brengt mij van Rotterdam Centraal naar Almere Haven. Waar ik aan de slag ben als assistent programmamanager stedelijke vernieuwing*.

09.00 uur

Stipt om 09.00 uur begint het tactisch overleg van het gebiedsteam Almere Haven. Hier bespreken we alle lopende projecten op het gebied van stedelijke vernieuwing in Haven.

10.30 uur

Ik praat nog even kort na met de centrum-manager om de ondernemersavond die later die week gepland staat door te spreken. We willen dit moment gebruiken om de concept-visie op stedelijke vernieuwing aan hen voor te leggen.

11.00 uur

Samen met mijn collega op het project wandel ik naar de Havenkom in Almere Haven. Daar hebben we afgesproken met een aantal ondernemers, de Havenmanager en de adjunct-directeur van Almere City Marketing. Want: hoe kunnen we het Haven Festival in 2020 nóg beter maken?

12.30 uur

Tijd voor een boterham en een blokje om. Tussen de afspraken door vind ik het fijn om buiten te zijn en de wijk nog meer in mijn vingers te krijgen.

13.00 uur

Ik zoek mijn werkplek op in Bivak (het eerste gemeentelijke monument van Almere en tevens onze thuisbasis van waaruit we werken in Haven) om de komende uren te werken aan een plan voor de realisatie en verdere uitwerking van stedelijke vernieuwing.

15.00 uur

Ik reis weer terug naar Rotterdam. In de trein bel ik met collega Suzanne Appelo over het ontwerp van de uitnodiging voor het APPM Diner dat gepland staat. Ideaal: APPMers hebben korte lijnen met elkaar, zo kunnen we optimaal gebruik maken van elkaars expertises.

16.30 uur

Op ons APPM kantoor in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam heb ik afgesproken met collega Suzanne van Brandwijk. Samen met Suzanne werk ik aan participatie-beleid voor Hoogheemraadschap Delfland. We praten elkaar bij over de acties die we opgepakt hebben en die er nog liggen. Conclusie: er is werk aan de winkel!

17.30 uur

Leuk! Vanavond een hapje eten met collega's in combinatie met een interne sessie over Omgevingsmanagement. De derde van drie sessies over de aanscherping van het vak. Heel interessant en productief! Daarna ga ik snel naar huis zodat ik nog een uurtje heb om de studieboeken in te duiken voor mijn master Urban & Area Development. Het boek dat ik nu lees? Rekenen op herbestemming. Want wat kost zo'n gebiedsontwikkeling nou eigenlijk? Hoe bepaal je of iets haalbaar is en welke middelen zijn er voor nodig?

Wederom een heerlijke dag vol energie en inspiratie! Wil je weten hoe het is om als jong professional aan de slag te gaan bij APPM? Vraag het mij, of een van de andere jonge collega's bij APPM!

*Dit artikel is geschreven voor de corona crisis begon. De manier van werken veranderde tijdens deze crisis flink en vanzelfsprekend werkte Martine, net als alle andere collega's, vanuit huis.

Dit artikel werd eerder geplaatst in het APPM Magazine, editie 30 (zomer 2020). Bekijk en lees het volledige magazine hier.

Je vindt dit artikel op pagina 14 t/m 17. Wil je ons magazine voortaan ontvangen? Laat het ons weten!

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact