4
April
2022

Langstlopende APPM-project Schiphol Logistics Park ten einde

4
Apr
2022

The end of an era! Op vrijdag 1 april was de laatste dag van Jaap van Bezooijen op het project Schiphol Logistics Park. Daarmee kwam ook een einde aan het langstlopende APPM-project ooit. Jaap heeft hier wel tien jaar lang meegewerkt als projectleider realisatie. Maar nu is het tijd voor nieuwe uitdagingen. We stelden Jaap een aantal vragen over het project en zijn rol daarin.

Waar gaat het project over?
Jaap: "Schiphol Logistics Park is een groot logistiek bedrijventerrein, direct tegen Schiphol aan. Dit terrein wordt ontwikkeld door SLP bv, een samenwerking van KLM, Schiphol Real Estate en SADC. Op dit bedrijventerrein van bijna 45 hectare groot hebben zich in de afgelopen 10 jaar meerdere grote en kleine bedrijven gevestigd. Inmiddels zijn alle gronden verkocht."

Wat hield jouw rol precies in?
"Namens de gebiedsontwikkelaar SLP was ik de projectleider realisatie en daarmee verantwoordelijk voor de feitelijke aanleg van het terrein, van ontwerp tot realisatie en overdracht. Simpel uitgelegd was ik degene die het geld mocht uitgeven, als tegenhanger van de verkoop en de ontwikkeling van de terreinen."

Wat gaat er hierna nog gebeuren?
"Inmiddels zijn alle terreinen verkocht en zijn de gebouwen op de percelen bijna allemaal ook gerealiseerd. Daarmee is ook alle openbare ruimte aangelegd en overgedragen aan de gemeente Haarlemmermeer. Wat rest zijn de aanleg van een truckparking en van de zogenaamde Groenzone A4/Geniepark. Maar dat laat ik graag over aan mijn opvolger Stefan Bakker."

Wat maakte het leuk om hieraan mee te werken?
"Ik heb al die jaren met veel plezier hier aan gewerkt. Dit terrein ligt letterlijk in de achtertuin van ons kantoor in Hoofddorp. Dat maakte het voor mij heel makkelijk om hier langs te gaan; SLP was een beetje mijn eigen speeltuin waar ik me verantwoordelijk voelde voor alles wat daar gebeurde. Met een kleine organisatie, een hoop dynamiek en een mooie groep aan mensen om mee te werken heb ik veel lol gehad, mooie samenwerkingen gehad en vooral ook veel vrijheid om er iets moois van te maken."

Wat hoop je voor de toekomst?
"Dat mijn opvolger evenveel lol hier aan beleeft en de laatste mooie puntjes op de i kan zetten. Dan ga ik weer het land in voor andere mooie projecten!"

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact