22
November
2019

"In 2030 is het leven in de stad mobieler, groener en schoner"

22
Nov
2019

De Smart Mobility-week bij Sublime draait om de vraag: hoe bewegen we ons in 2030 van A naar B. Mobiliteitsexpert Erik van der Kooij van APPM werpt een blik op de toekomst en schetst de uitdagingen waar we voor staan.

Onze boodschappen worden in de nabije toekomst met drones gebracht, de auto als bezit is straks achterhaald, net als benzine en diesel. We worden in het nieuws om de oren geslagen met de nieuwste snufjes op het gebied van mobiliteit. Maar wat gaat het in de praktijk voor jou betekenen? En waarom is het zo’n belangrijk onderwerp voor gemeentes en steden?

“Driekwart van de wereldbevolking woont in 2050 in een stad”, zegt Erik van der Kooij, senior-adviseur mobiliteit bij APPM. “Ook in Nederland zie je deze ontwikkeling. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag groeien fors. Daar gebeurt het, daar zit veel interessante werkgelegenheid en daar willen vooral jongeren naartoe. De druk op de bereikbaarheid neemt toe en daarom moeten we de manier waarop we ons verplaatsen, veranderen.”

Volgens Erik draait het niet per se om hoe we ons in 2030 verplaatsen, maar om de bredere thema’s die erachter liggen: “Hoe kan mobiliteit bijdragen aan een gezonde samenleving, waarin we voldoende beweging krijgen, schone lucht inademen, sociaal verbonden zijn en kunnen bouwen aan een gezonde en concurrerende economie?

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact