2
July
2020

IJburg | Samen bouwen aan een stadsarchipel

2
Jul
2020
Artikel
Bert Hartman
Foto

Amsterdam bouwt verder in het noordoosten van de stad. Onder het mom van 'land maken', wordt IJburg uitgebreid met nog drie nieuwe eilanden. Er staan nog duizenden woningen gepland. APPM begeleidt de gemeente bij het aangaan van een paar grote uitdagingen als het gaat om het verbeteren van de bereikbaarheid van de stadsarchipel en bij het najagen van de hoge duurzaamheidsambities op Strandeiland, het grootste eiland van IJburg.

I: Doortrekken van IJtramlijn op Haven-, Centrum- en Strandeiland

--> Coördineren van tracékeuze voor tramlijn en de locatie van een nieuwe remise

--> Bert Swart

"Het grote aantal onzekere factoren rondom de tramlijn kan in de verdere ontwikkeling van het gebied voor stress zorgen. Daarom hebben we een zogeheten raakvlakkenoverzicht opgesteld. Dit maakt inzichtelijk welke bouwprojecten op welke momenten fysiek, procesmatig en/of financieel met de planning van de tram te maken krijgen. Daarmee geven we houvast en creëren we rust."

Lees het hele verhaal van Bert hier.

II: Bereikbaarheidsstudie Zeeburgereiland

--> Samenhang aanbrengen tussen studies fietsverbinding en ov-verbindingen

--> Louise Hamilton Peter Krumm

"Een goede samenhang tussen het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer is noodzakelijk. De gemeente Amsterdam werkte al vanuit dat principe, maar er was nog onvoldoende houvast. Met een onafhankelijke en frisse blik kijken naar de vele onderzoeken in de zoektocht naar een optimale vervoersverbinding helpt."

Lees het hele verhaal van Louise en Peter hier.

III: Projectmanagement duurzaamheid & participatie op Strandeiland

--> Bewaken van de duurzame ambities op groen Strandeiland en het initiëren van de bewonersparticipatie

--> Esther Lunenborg

"Het mooie vind ik dat er nog een redelijk blanco kaart ligt. Zodoende is er nog veel mogelijk. En we kiezen hier niet voor één duurzaam doel, maar verknopen ze met allerlei andere duurzame ambities. We inventariseren wat er allemaal al kan en vertalen het in spelregels, waar de projectontwikkelaars zich straks aan moeten houden. Zo zorgen we ervoor dat er daadwerkelijk volgens duurzame uitgangspunten wordt gebouwd."

Lees het hele verhaal van Esther hier.

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact