10
July
2018

Hart van de Waalsprong gegund aan combinatie AM en VanWonen!

10
Jul
2018

­Afgelopen vrijdag heeft de gemeente Nijmegen bekend gemaakt dat de combinatie AM en VanWonen het nieuwbouwproject Hart van de Waalsprong mag ontwikkelen. Hart van de Waalsprong is het nieuwe centrumgebied van de Waalsprong vlakbij Nijmegen waar winkelen, wonen, werken, recreëren en ontmoeten samenkomen. APPM heeft – met Goudappel Coffeng – de mobiliteitsvisie opgesteld en vertaald naar een concreet mobiliteitsaanbod voor bewoners van de wijk.

Wonen mét mobiliteitsconcept
De manier waarop we mobiliteit in Hart van de Waalsprong gaan organiseren is heel vernieuwend: ‘de fiets staat voor’ en alle bewoners krijgen een mobiliteitsgarantie: met de koop of huur van een woning ontvangen de bewoners een mobiliteitsabonnement. Hiermee krijgen ze beschikking tot verschillende elektrische auto’s en fietsen die verspreid staan door de wijk. Het mobiliteitsconcept verandert mee met de vraag. Zo garanderen we toegang tot slimme en duurzame deelmobiliteit, passend bij de behoefte van bewoners. Bovendien slaan de elektrische (deel)auto’s energie op, die op piekmomenten in de wijk ook weer gebruikt kan worden.

Hart van de Waalsprong
Het gebied van circa zes hectare bestaat uit 11.500 m² aan centrumfuncties en 450 woningen verdeeld over zeven blokken. De 235 koopwoningen en 215 huurwoningen, waarvan 100 sociale huur en 115 vrije sector huurwoningen, liggen verspreid in de wijk. Het winkelprogramma is grotendeels gelegen aan het centrale plein, richt zich op de dagelijkse boodschappen met lokale producten en biedt daarnaast ruimte aan eigentijdse horeca. Vanuit het gebied ben je zo in de natuur, aan de Waal, in één van de vele openbare tuinen die de wijk rijk is of in het centrum van Nijmegen.

De opening van het winkelcentrum staat gepland voor 2021 en vanaf 2024 is de hele stadswijk opgeleverd.

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact