7
March
2018

Eerste onbemande Parkshuttle op de openbare weg ter wereld

7
Mar
2018

Lennart Harpe, portefeuillehouder OV-ontwikkeling MRDH: "Met deze concessie vergroot de MRDH de regionale bereikbaarheid. Het draagt bij aan de ambitie van de regio om internationaal een toonaangevend onderzoeks- en praktijkgebied te worden op het gebied van automatisch vervoer op de last mile".

De Parkshuttle tussen het Rotterdamse metrostation Kralingse Zoom en het kantorengebied Rivium in Capelle aan den IJssel rijdt al met Connexxion sinds 1999. Inmiddels hebben ruim zes miljoen reizigers van het systeem gebruik gemaakt. De huidige Parkshuttle zal komende tijd vernieuwd worden. Het Utrechtse bedrijf 2getthere gaat hiervoor zes nieuwe shuttlevoertuigen leveren. Het traject wordt doorgetrokken tot aan de nog te realiseren halte van de waterbus aan de Rotterdamse Schaardijk nabij de van Brienenoordbrug. De bedoeling is dat de nieuwe voertuigen vanaf de zomer van 2019 gaan rijden op het huidige traject en vanaf 2020 op het doorgetrokken traject, waarbij ze deels op de openbare weg zullen rijden. De MRDH ziet toe op het door de vervoerder op te stellen veiligheidsplan.

Dagelijks vervoert de Parkshuttle ongeveer 1.100 reizigers. Dit aantal zal volgens wethouder Dick van Sluis van Capelle aan den IJssel (en binnen de MRDH portefeuillehouder Automatisch Vervoer Last Mile) aanzienlijk stijgen: "Na de verlenging van het traject in 2020 wordt Rivium een knooppunt van innovatief vervoer waar de Parkshuttle het Rotterdamse metronetwerk met de Waterbus verbindt. We verwachten dat door de nieuwe verbinding het aantal dagelijkse reizigers met de Parkshuttle met 20% zal toenemen."

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact