TERUG NAAR HET OVERZICHT
1
January
2019

Een droomcontract voor de Stadsdijken Zwolle

Foto
Artikel

Zorgen voor veilige dijken en droge voeten is een van de kerntaken van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hierdoor kunnen mensen achter de dijk veilig wonen, werken en recreëren.

De Stadsdijken in Zwolle lopen langs het Zwolle-IJsselkanaal en de zuidoever van het Zwarte Water naar de keersluis Zwolle. In het kader van het hoogwaterbeschermings-programma (HWBP) zijner verbeteringen nodig aan 7,5 kilometer van deze, soms onzichtbare, dijken. Er zijn groene grasdijken die de komende jaren nóg een meter hoger moeten worden.

Om de prijsspiraal in het aanbesteden te doorbreken kwam het waterschap met een ‘droomcontract’: een gegarandeerde opslag van 14 procent, duidelijke risico’s, maximaal ruimte om mee te denken bij de stadsdijken Zwolle en werken met een open boekhouding.

“Het is een bijzonder project met een voor het waterschap nieuwe manier van aanbesteden, met vertrouwen als uitgangspunt”, zegt APPMer Ilja Kamphuis, projectsecretaris van Stadsdijken, betrokken sinds het aanbestedingstraject.

Foto
Artikel