26
July
2022

Drie tips om laadpaalstress te voorkomen

26
Jul
2022
Artikel
Simone ten Have
Foto

Steeds meer mensen gaan met een elektrische auto op vakantie. Waar de laadinfrastructuur in Nederland goed is, valt dat in de rest van Europa nog niet altijd mee. Er zijn aanzienlijk minder laadpalen en als je er één vindt, is de kans groot dat je lang moet wachten tot deze beschikbaar is. Dat kan laadpaalstress opleveren; iets waar je op vakantie niet op zit te wachten. Maar zoals vaak geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Deze drie tips kun je gebruiken om laadpaalstress op vakantie te voorkomen.

1. Plan je rit inclusief laadstops

Plan je route met de PUMP-app of www.abetterrouteplanner.com (ABRP). Deze site of app plant met jouw type voertuig de beste route naar je bestemming en geeft laadmogelijkheden weer. Je kunt aangeven met welk batterijpercentage je op je bestemming wil aankomen. Zo weet je exact hoe lang je over de route en elke laadstop doet én waar je het beste kunt laden.

2. Neem genoeg laadpassen mee

Je kunt bij buitenlandse stations niet altijd terecht met elke laadpas. Het is daarom noodzakelijk om er voldoende (lees: veel) mee te nemen. Op www.laadpastop10.nl kun je opzoeken welke laadpassen je nodig hebt voor jouw bestemming. Een ronde langs de lunchtafel op een APPM-kantoor leert dat de gemiddelde APPMer zes laadpassen meeneemt naar het buitenland.

3. Neem een Schuko-kabel mee

Kun je onverhoopt de volgende laadpaal niet bereiken? Dan is een Schuko-kabel de oplossing. Met dit 230V-laadsnoer kun je bijladen aan een normaal stopcontact. Dit gaat niet zo snel. Het duurt wel 12-20 uur voordat je weer goed op weg kunt. Niet voor niets dat deze manier van laden ook wel granny charging wordt genoemd. Let op: met name in Frankrijk en Italië kan het voorkomen dat een laadpaal alleen een type 3-aansluiting heeft.

Kortom: voorbereiden, voorbereiden, voorbereiden. En dan kun je met een gerust gevoel op vakantie, ook met de elektrische auto. Fijne vakantie!

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact