5
February
2020

DIT WAS STAD

5
Feb
2020

Op 30 januari jl. vond STAD plaats. Hét festival waarbij we met 180 deelnemers keken naar de stad. Niet zoals die nu is, maar zoals die wordt. Of zoals we willen dat de stad gaat worden.

Want daar werken we allemaal hard aan: hoe houden we onze stad leefbaar? Hoe maken we nog beter of anders gebruik van de bestaande ruimte? Hoe houden we haar fijn om in te wonen, veilig, klaar voor klimaatveranderingen, duurzaam - kortom: hoe maken we de stad mooi(er)? Die vragen stonden centraal tijdens STAD.

De Strategiefabriek in Amsterdam-Zuid vormde het decor voor zo’n 23 sessies over gebiedsontwikkeling en stedelijke transformatie. We gingen in op de impact en kansen van de energietransitie en de (on)mogelijkheden van deelmobiliteit en de rol van de fiets in steden. Én we onderzochten hoe je tijdens het ontwikkelen van de stad ook ruimte biedt aan de sociale component. We gingen naar buiten: op safari door een herontwikkelingsgebied en een klimaatwandeling om te ontdekken hoe je de stad klimaatadaptief kunt maken. Stadsdichter Gershwin Bonevacia sloot af met een gedicht over het festival en de steden in het algemeen.

Benieuwd naar het festival? Zie hier de aftermovie

En lees het gedicht van Gershwin Bonevacia

STAD werd georganiseerd door:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact