1
July
2020

De toekomst is elektrisch

1
Jul
2020
Artikel
Harm Jan Idema
Foto
Jim Harris (Unsplash)

Silicon Valley: de naam alleen al spreekt tot de verbeelding. Een regio in West Amerika waar alles draait om innovatie. Zo is Silicon Valley ook de hotspot van innovaties in duurzame mobiliteit. Tesla en Nikola (een innovator op het gebied van emissievrije waterstof trucks) zijn er gevestigd, maar ook een bedrijf als Waymo werkt op die plek aan ontwikkelingen naar zelfrijdend vervoer. Wie ook in Silicon Valley werkt aan de toekomst van mobiliteit, is Michiel Strijland. Vanuit APPM vormt hij de brug naar Californië.

Michiel werd door het financieel dagblad geïnterviewd over zijn werk in San Francisco. ‘Californië is heel sterk in elektrische voertuigen’, zegt Michiel. ‘Uiteraard met Tesla voor de personenauto’s en Nikola voor vrachtwagens. Nederland is voorloper op het gebied van laadinfrastructuur.’ Door als Nederlander in Amerika te werken, brengt hij die kennis met zich mee. De Nederlandse kennis op het gebied van (slim) laden, inclusief de bijbehorende ontwikkelingen op het gebied van techniek en software, is waardevol om de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Californië mede vorm te geven.

Om de brug tussen Nederland en California als EV-koplopers te bouwen is Peter van Deventer in 2012 gestart met het programma Coast2Coast EV. In dit programma worden overheden, markpartijen en kennisinstellingen in beide regio’s verbonden. Hieruit ontstaat kruisbestuiving en doorontwikkeling van kennis en kunde. Daarvoor vinden met regelmaat wederzijdse kennis- en handelsmissies plaats. Door COVID-19 was de jaarlijkse editie in juni digitaal. Baerte de Brey van ElaadNL en Jeff Allen van Forth Mobility delen net als Michiel hun verhaal.

Lees het artikel hier

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel
Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

E-mail
Tel

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact