22
October
2021

De APPM VrijMiPo #10: Hoe stimuleren gemeenten Amsterdam en Amstelveen zonnepanelen op grote daken?

22
Oct
2021
Artikel
Christina Marigliano
Foto

Afgelopen augustus werd het 1,5 miljoenste huis in Nederland van zonnepanelen voorzien. Zonnepanelen zijn dus onverminderd hot! Echter is er nog veel dakoppervlakte dat niet wordt benut. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) berekende dat er nog 400km2 aan dak oppervlakte beschikbaar is om zonnepanelen op te leggen. Als dit oppervlak volledig zou worden benut, kan er jaarlijks 50 TWh elektriciteit worden opgewekt (ter referentie: de opgave voor de Regionale Energie Strategie op land is 35 TWh). Dat is genoeg energie voor de hele gebouwde omgeving in Nederland!

Logisch dus dat veel #gemeenten hierop inzetten om verder te verduurzamen. Echter blijkt het in de praktijk dat nog niet zo makkelijk is om alle daken vol te krijgen. Waar lopen de gemeente tegen aan? En wat zijn tips om dit toch voor elkaar te krijgen?

In de 10de aflevering van de #VrijMiPo gaan we hierover in gesprek Rogier Van Der Laan van de Gemeente Amstelveen, Doede Bardok van de Gemeente Amsterdam en APPMer Gijs Eikmans.

We zijn benieuwd wat je ervan vindt. Laat het ons weten! Ook als je vragen hebt voor Rogier, Doede of Gijs.

Luister de podcast via Soundcloud of Spotify

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Contactpersoon

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact