10
July
2024

Samen werken aan het Brabants Energieperspectief

10
Jul
2024

De ontwikkeling van het energiesysteem staat ook in Brabant niet stil. Met energetische hotspots zoals Moerdijk, de innovatie in de Brainport en een sterke mix van stedelijke en landelijke gebieden is de provincie een dynamisch gebied voor het toekomstige energiesysteem. Samen met de vier energieregio’s, netbeheerders en vertegenwoordigers van energiegebruikers neemt de provincie regie op de ontwikkeling van het energiesysteem.

Het energiesysteem maak je samen

Vorige week, op 3 juli, trapten deze stakeholders samen af in een brede stakeholderbijeenkomst. Hierin is de brede overtuiging gedeeld dat gebruikers, netbeheerders en overheden samen het energiesysteem van de toekomst vormgeven. Dat kan alleen als je met elkaar in verbinding bent. Daarom zoeken zij elkaar op. Extra bijzonder aan de Brabantse aanpak is dat via een brede burgerparticipatie 1.500 Brabanders mede richting geven aan de inrichting van het Brabantse energiesysteem.

Samenhang in ruimte en energie

Tijdens deze aftrap is - met het Brabants Ruimtelijk Voorstel als vertrekpunt - gewerkt aan maatschappelijke waarden en leidende principes, de belangrijkste ontwikkelingen in de deelregio’s en is het inzicht op te maken keuzes vergroot. De belangrijkste opbrengst: de energetische keuzes voor bijvoorbeeld inzet van warmte, waterstof en elektriciteit zijn beperkt. Om met recht richting te geven aan de ontwikkeling van het Brabantse energiesysteem is een sterke samenhang nodig met de ruimtelijke en verduurzamingambities in de provincie.

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact