TERUG NAAR HET OVERZICHT
17
December
2018

Bouwregienetwerk de meet-up 'Participatie en omgevingswet, van durven naar doen!'

Het aardgasvrij maken van de bebouwde omgeving betekent een gebiedsherontwikkeling die haar weerga niet kent. Floris van Proosdij, adviseur bij APPM, trekt de parallel met de iconische woorden van John F. Kennedy en ziet daarin de sleutel tot succes.

Floris schreef dit artikel voor gebiedsontwikkeling.nu

Foto
Artikel

Op donderdag 24 januari organiseert het Bouwregienetwerk de meet-up ‘Participatie en omgevingswet, van durven naar doen!’ in Utrecht. Praktijkdeskundigen vertellen op deze bijeenkomst over de cruciale facetten van Participatie in de visie van de Omgevingswet, over nieuwe mogelijkheden en ‘best practices’. APPMer Suzanne van Brandwijk (Omgevingsmanager) gaat tijdens deze meet-up in op de nieuwe participatiemogelijkheden door de Omgevingswet.

Wat betekent participatie in de nieuwe Omgevingswet?

Dat de nieuwe Omgevingswet van ons vraagt dat we meer en vooral ook eerder met onze omgeving in gesprek gaan is duidelijk. Maar wat verandert er nu eigenlijk met de nieuwe wetgeving ten opzichte van hoe we nu draagvlak creëren voor ruimtelijke ontwikkelingen? Wat betekent participatie in de nieuwe Omgevingswet? En hoe kunnen we daar mee omgaan in de praktijk? Welke tools en middelen kunnen we daarbij gebruiken? Hierover licht Suzanne van Brandwijk het een en ander toe aan de hand van verschillende projecten, zoals onder andere de MIRT-Verkenning A67 en de Dijkversterking Den Oever.

Meld je aan voor deze meet-up

Foto
Artikel