3
June
2021

Newpublic en APPM ontwikkelden de mastership energietransitie

3
Jun
2021

De energietransitie is een van de meest complexe uitdagingen waar Nederland voor staat. Dagelijks werken zo'n 15 APPMers aan dit vraagstuk. Dat is geweldig, maar lang niet genoeg voor zo'n enorme opgave. We sloegen de handen ineen met Newpublic om een mastership energietransitie te ontwikkelen. Hiermee willen we veel meer jonge talenten vroegtijdig met de juiste kennis op pad sturen. Zo kunnen we onze kennis verbreden om uiteindelijk deze complexe uitdaging met elkaar gedaan te krijgen.

Het inhoudelijke deel over de energietransitie is voor de rekening van APPM. Tijdens de opleidingsdagen gaan we heel specifiek in op wat de energietransitie is en welke opgave hieraan gekoppeld zijn. Maar we gaan ook in op de dynamiek binnen de gemeente en welke rollen hierin belangrijk zijn. APPMer Hidde van Ooststroom is adviseur en regisseur van het werkveld energietransitie. Hij is samen met andere APPMers verantwoordelijk voor het inhoudelijke opleidingsprogramma en geeft enkele masterclasses.

Hidde: ''Door de complexiteit van de energietransitie is samenwerken de basis om de juiste stappen te zetten. Iedereen weet dat er iets moet gebeuren, alleen niemand weet precies hoe dat proces er uit moet zien. Een van de thema’s in het mastership heet dan ook ‘omgaan met onzekerheid’. Er zijn zoveel belangen en nieuwe ontwikkelingen waardoor iemand altijd een oplossing in twijfel zal trekken. Je bent dus constant aan het zoeken naar zekerheid die er niet is. Binnen het opleidingsprogramma leer je dus hoe je daar mee om moet gaan als toekomstig adviseur.”

De energietransitie is tussen nu en 2050 de grootste opgave die we met elkaar te klaren hebben. Met deze mastership kun je deelnemen aan een opleidingsprogramma waarmee je een vliegende start maakt om in die opgave aan de slag te kunnen gaan. Daarbij is het een basis voor de toekomst van starters en leg je hiermee nog niets vast. Je krijgt in 1,5 jaar de basis mee waarna je met de juiste bagage je eigen weg kan kiezen.

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer weten of hierover sparren?

We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:

Meer lezen over hoe wij Nederland mooier maken?

Bekijk gerelateerde artikelen hieronder
Contact