Bouw jij met ons samen aan de verdere ontwikkeling van het werkveld Water?

Werkgebied

Klimaatverandering zorgt in Nederland voor hevige regenbuien, periodes van droogte en hitte en mogelijke overstromingen van beken en rivieren. De bodemdaling zorgt ervoor dat bruikbaarheid van gronden steeds vaker in de knel komt. Dat is een opgave die vraagt om ‘anders denken en anders doen’. Wij geloven in een goede samenwerking tussen publieke en private partijen en inwoners. Wij geloven ook in het integreren van de opgaven voor energietransitie, mobiliteit, water, wonen en recreëren. Daarmee kunnen we creativiteit en energie ontsluiten en innovatieve oplossingen benutten om ons land beter bestand te maken tegen de gevolgen klimaatveranderingen. Kansen in de ruimtelijke inrichting en het verduurzamen van ons watersysteem zijn er volop. Die willen wij benutten. Met het oog op een gezonde leefomgeving voor volgende generaties.

Wij willen ons team versterken met een senior adviseur die een brede blik heeft op de complexe water- en klimaatopgaven en met ons samen wil bouwen aan de verdere ontwikkeling van het werkveld Water bij APPM. Als senior adviseur zie jij de verbanden met de politiek-bestuurlijke opgaven en heb je oog voor de noodzakelijke veranderingen die een organisatie door moet voeren om gebieden (klimaat)adaptief te maken. Je bent in staat om betrokken partijen (bestuur, medewerkers en omgevingspartijen) en disciplines met elkaar te verbinden. Je ziet de verbindingen tussen de bestuurslagen en de inhoudelijke thema’s en weet hoe je dit praktisch moet vertalen naar meerwaarde voor onze opdrachtgevers.

Je levert strategisch en veranderkundig advies aan organisaties met wateropgaven (denk aan het IenW, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies en gemeenten). Je bent gesprekspartner voor directie en bestuur en door je waterinhoudelijke opleiding heb je ook aansluiting met de technische deskundigen bij onze opdrachtgevers. Je beschikt over een relevant netwerk in de watersector en verwerft daaruit nieuwe opdrachten. Je stuurt de projecten en projectteams zelfstandig aan. Door je netwerk blijf je goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de watersector en formuleert hieruit ontwikkeldoestellingen voor APPM. Je werkt samen met ons team aan de verwerkelijking van de gestelde doelen.

 

Profiel
Je hebt ruime ervaring (minimaal 8-10 jaar) op het beleidsterrein Water en je bent een volwaardige gesprekspartner voor management en bestuur. Je hebt een relevante afgeronde WO-opleiding opleiding, bij voorkeur een technische wateropleiding. Je snapt de politieke prioriteiten en zorgen en weet deze te vertalen in een slimme procesaanpak. Je hebt ervaring met het definiëren, programmeren en realiseren van strategische opgaves en met multidisciplinaire vraagstukken en bestuurlijke complexiteit. Je bent analytisch sterk, hebt overtuigingskracht en een vlotte en scherpe pen. Je bent bekend met de ontwikkelingen in de watersector en weet dat te verbinden met de relevante ontwikkelingen in andere sectoren. Je beschikt over een uitstekend netwerk. Je signaleert waar de kansen liggen, beschikt over goede commerciële vaardigheden en bent in staat om projecten naar je toe te trekken en vervolgens aan te sturen.

 

Werken met plezier
APPM Management Consultants maakt met ruim 80 managers en adviseurs Nederland mooier. Werken bij APPM betekent werken met plezier. De collega’s zijn open en mensgericht. Bij APPM kun je niet alleen veel verantwoordelijkheid verwachten, maar ook veel vrijheid en een hoge mate van zelfstandigheid. Binnen APPM zijn diverse mogelijkheden om je zowel op inhoud als op vaardigheden door te ontwikkelen. Je maakt deel uit van een toegewijd team dat ambities wil realiseren met complexe opgaven in de watersector, zowel in (groot)stedelijk als in het (vitaal) landelijk gebied.

 

Heb je interesse?
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Geert Jan Zweegman, 023 5621630. Je kunt je brief met CV sturen naar werkenmetplezier@appm.nl.