foto: Nuon

Donderdagmiddag 4 oktober in Amsterdam
APPM en Decisio organiseren in samenwerking met de gemeente Amsterdam een workshop voor zakelijke rijders in Amsterdam die overwegen om de stap naar elektrisch vervoer te maken. De gemeente wil graag weten hoe veelrijders binnen de stad geholpen kunnen worden om hun wagenpark te verduurzamen.

Waarom een workshop?
Amsterdam streeft naar een uitstootvrije stad in 2025 en heeft de ambitie de CO2 uitstoot in Amsterdam terug te dringen met 55% in 2030 (Coalitieakkoord 2018). Tot en met het einde van het jaar kunnen ondernemers gebruik maken van de huidige subsidieregelingen om elektrische bedrijfsvoertuigen aan te schaffen. Deze subsidie heeft tot nu toe gezorgd voor zo’n duizend extra elektrische bedrijfsvoertuigen in de stad. Het doel van de workshop is om te kijken op welke manieren het gebruik van elektrische voertuigen ook na 2018 gestimuleerd kan worden.

Doelgroep en programma
De workshop is voor zakelijke rijders met een of meerdere (kleine) bestelauto’s of personenauto’s, die voor hun werkzaamheden verschillende plekken in de stad Amsterdam aandoen. Denk hierbij aan personenvervoer, distributie, licht werkverkeer en andere veelrijders.

Tijdens de workshop stimuleringsmaatregelen elektrische voertuigen gaat het programma Luchtkwaliteit van de Gemeente Amsterdam met zakelijke veelrijders in gesprek om te leren hoe zij verleid kunnen worden hun kilometers elektrisch af te leggen. Met de verkregen informatie uit de workshop gaat Amsterdam een stimuleringsprogramma opstellen dat zo goed mogelijk past bij de behoeften van de veelrijder in Amsterdam.

Tijd en locatie
De workshop vindt plaats op donderdag 4 oktober van 13:00-15:00. De locatie is de Valkenburgerstraat 212, 1011 ND, Amsterdam.

Aanmelden
Ben jij een veelrijder in Amsterdam, en wil je weten wat de gemeente Amsterdam kan betekenen voor het verduurzamen van jouw voertuig of wagenpark? Heb je zelf goede ideeën voor meer elektrische voertuigen? Meld je nu aan voor de workshop stimuleringsmaatregelen elektrische voertuigen door een e-mail te sturen naar vermeij@appm.nl.