Werkgebied
De energiesector is door het klimaatakkoord van Parijs in een stroomversnelling gekomen. Duurzame (decentrale)  opwekking en vergaande energiebesparing in de gebouwde omgeving worden steeds belangrijker. Het realiseren  van projecten op dit vlak vraagt om een integrale en procesmatige aanpak met een grote diversiteit aan  belanghebbende partijen in de publieke en private sector. Hierbij is het organiseren van een breed draagvlak en  het enthousiast begeleiden van het proces van initiatie tot uitvoering minstens zo relevant als de toegepaste  techniekAls adviseur en projectmanager ben je verantwoordelijk voor het aanjagen en uitvoeren van de duurzame  energietransitie. Dit uit zich in:

• begeleiden, opstellen en uitvoeren energie transitieplannen voor regio’s en gemeenten
• begeleiden van energie- en duurzaamheidsprogramma’s binnen overheden en bedrijven
• begeleiden ontwikkeling windparken en zonneweides
• ontdekken, begeleiden en toepassen van duurzaamheidsinnovaties
• afstemming lokale vraag en aanbod van duurzame energie
• begeleiden van de transformatie naar all-electric gebouwen
• energieaanbestedingen en duurzame gebiedsontwikkeling

Profiel
Je hebt een afgeronde WO-opleiding en minstens 8-10 jaar ervaring in de complexe wereld van energie. Je bent recent werkzaam geweest in deze sector en hebt ervaring aan publieke en private zijde. Je snapt de politieke prioriteiten en zorgen en weet deze te vertalen in een slimme procesaanpak. Je bent bekend met de belangen van grote en kleine spelers en kijkt breder dan alleen het energiedomein. Het klimaat draag je een warm hart toe, tegelijkertijd kan je onafhankelijk opereren en kan je met enige afstand kijken naar je eigen overtuigingen. Je bent bekend met de ontwikkelingen in de sector en beschikt over een uitstekend netwerk. Je signaleert waar de kansen liggen, beschikt over goede commerciële vaardigheden en bent in staat om projecten naar je toe te trekken.

Werken met plezier
Werken bij APPM betekent werken met plezier. De collega’s zijn open en mensgericht. Bij APPM kun je niet alleen veel verantwoordelijkheid verwachten, maar ook veel vrijheid en een hoge mate van zelfstandigheid.

Heb je interesse?
Neem voor meer informatie over deze functie contact op met Mark van Kerkhof, 023 5621630. Je kunt je brief met  CV sturen naar ons kantoor in Hoofddorp of per mail naar werkenmetplezier@appm.nl.