De BT Inspiratie Award heeft de organisatie in het leven geroepen voor de bedrijventerreinen die wellicht niet het Beste Bedrijventerrein van Nederland zijn, maar die andere terreinen kunnen inspireren met een vernieuwende aanpak. De Urbanisator ging er met de prijs vandoor, maar de concurrentie van het Pauzelandschap en PPS-tandem was pittig.

Gijs Schuurhuis: “Met de vernieuwende aanpak van de Urbanisator op Kraftpark Leiden hebben we de BT inspiratie award gewonnen. De jury ziet deze aanpak als het voorbeeld van matchmaking en bouwen vanuit de creatieve sector op een bedrijventerrein. Ook het feit dat we niet alleen gebouwen transformeren, maar ook de houding van vastgoedeigenaren, was één van de redenen voor de jury om deze award toe te kennen aan de Urbanisator.”

“In KraftPark is de Urbanisator na een korte verkenning met eigenaren en gemeente simpelweg aan de slag gegaan met het gebied! In samenwerking met vele organisaties en heel veel mooie mensen uit Leiden zijn we erin geslaagd in minder dan een half jaar het gebied tot leven te brengen. Dit hebben we gedaan door in te zetten op een duidelijke gebiedsbranding, (tijdelijk) gebruik van panden te stimuleren en gebiedsevents te organiseren.”

“De transformatie van leeg kantoorgebied naar creatief stadskwartier is iets waar we trots op zijn. Samen met de eigenaren en de gemeente Leiden blijven we werken aan KraftPark. Meer weten over de Urbanisator? Volg ons op twitter via Urbanisator Leiden, KraftParkLeiden, Facebook of kijk op www.kraftpark.nl.”