Pieter-Jan Postma start zaterdag 21 november het WK in de olympische Finn klasse in Takapuna Nieuw-Zeeland. APPM wenst hem als hoofdsponsor heel veel succes! Het wordt een spannend evenement. Pieter-Jan bereidt zich voor op zijn derde Olympische Spelen en het WK in Nieuw Zeeland is een belangrijk evenement op de route naar Rio.

Nederland kwalificeren als land
De nationale selectie heeft hij al gewonnen en met een tweede plaats op het olympische testevenement dit jaar voldoet Postma ook aan de eis van NOC*NSF.  Om deel te kunnen nemen aan de spelen in Rio de Janeiro in 2016 moet de Friese zeiler Nederland nog kwalificeren als land. In totaal doen er 23 landen mee aan de Olympische Spelen in de Finn klasse. Dertien landen zijn al geplaatst.

Tijdens het WK 2015 worden de volgende vier landen bepaald. Dan resteren nog zes landenplekken die worden verdeeld onder de beste Finn zeiler per continent. Reeds geplaatst zijn Australië, Amerika, Brazilië, Kroatië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Engeland, Hongarije, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Slovenië en Zweden.

Pieter-Jan Postma: “Ik ben er klaar voor”
“In de aanloop naar dit WK hebben we veel tijd besteed aan het voor de wind varen. Maar eigenlijk hebben we aan alle aspecten veel aandacht besteed. Zo ook het materiaal, daar hebben we  weer een paar stappen gemaakt. Ik heb veel vertrouwen in mijn snelheid. Maar alle andere landen hebben ook keihard gewerkt en iedereen is heel professioneel bezig en het niveau is hoog. Maar goed, daar heb ik geen invloed op. Ik heb er heel veel zin in en ik ben benieuwd naar waar ik nu sta.”

“Ik heb veel werk gedaan. Ik ben hier nu vijf weken. Net nog drie dagen rust genomen om te herstellen. Ik ben er klaar voor. Laat dat WK maar komen.”

Het WK Finn is te volgen via de website van de Finn klasse of via het account van de Finn Class op Twitter.