Zaterdag 21 november startte voor Pieter-Jan Postma het WK in de olympische Finn klasse in Takapuna Nieuw-Zeeland. Pieter-Jan bereidt zich momenteel voor op zijn derde Olympische Spelen en het WK in Nieuw-Zeeland was een belangrijk evenement op de route naar Rio, het was één van de evenementen waar hij het land kon kwalificeren voor de spelen. Hij moest dan bij de eerste vier landen eindigen die zich tot op dit moment nog niet hadden gekwalificeerd.

Pieter-Jan Postma naar Olympische Spelen in Rio
Het kampioenschap begon slecht voor Postma maar met zijn zesde plaats verzekert hij zich van kwalificatie voor de Olympische Spelen. Met ook nog eens winst in de medal race van het WK Finn 2016 , sluit Postma het WK zeer positief af.

Halverwege de week ging de knop om
Pieter-Jan moest halverwege het evenement zijn doelstelling voor dit WK bijstellen en een knop omzetten: “Het was een hele zware week. Het eerste deel van de week was één grote strugle. Halverwege de week hebben we de knop om kunnen gooien. Ik ging hierheen voor een medaille. Dat hebben we omgedraaid naar een top tien doelstelling. Ik sluit de week met een zesde plaats. Daar ben ik heel blij mee.”

“De top drie op dit WK zijn echt de beste zeilers van dit moment. Als ik het materiaal voor elkaar zou hebben dan hoor ik daar 100% bij maar dat moet ik eerst nog voor elkaar krijgen. Ik sta er veel beter voor dan voor de Olympische Spelen van London. Tien maanden voor London had ik het niet zo voor elkaar als nu. We gaan steeds minder materiaal testen, we zijn er nog niet uit, maar we maken stappen. Ik heb goede resultaten neergezet dit jaar. We moeten nu de rust kunnen vinden.”

Pieter-Jan houdt ons als sponsor tijdens zijn evenementen op de hoogte door elke dag een kort filmpje te maken. Dat doet hij al jaren, we leven altijd enorm met hem mee en zijn onder de indruk van de veerkracht die hij ook dit evenement weer heeft laten zien. De filmpjes van het WK Finn in Nieuw-Zeeland zijn gepubliceerd en te bekijken op zijn Youtube kanaal Road to Rio. Gefeliciteerd Pieter-Jan, op naar Rio!

Foto: Finn Class – Robert Deaves