In Uithoorn worden 298 zonnepanelen geplaatst op drie gemeentelijke daken. APPM-er Matthijs Kok heeft als projectleider van het gemeentelijk Energieprogramma gezorgd voor de komst deze zonnecentrale.

Onder aanvoering van de Metropoolregio Amsterdam heeft de gemeente Uithoorn samen met de gemeenten Almere, Lelystad, Amstelveen en Aalsmeer de panelen collectief “ingekocht”. De gemeente koopt feitelijk zelf geen zonnepanelen, maar stelt het eigen dak voor een periode van 15 jaar beschikbaar voor het opwekken zonne-energie. Deze energie wordt gedurende 15 jaar door de gemeente afgenomen. De prijs van zonnestroom blijft gelijk aan de huidige prijs van de energie. Na 15 jaar komen de zonnepanelen in eigendom van de gemeenten en profiteert de gemeente nog circa 10 jaar gratis van de opgewerkte energie.

Wethouder Bouma: “De gemeente heeft zelf geen geld om zonnepanelen aan te schaffen, maar we betalen jaarlijks wel een hoge energierekening. Nu gebruiken we dat geld om onze eigen zonne-energie te kopen, en worden we uiteindelijk eigenaar van de panelen. Zo draagt de gemeente ook een steentje bij aan de regionale afspraak om in 2040 energieneutraal te zijn.”

Rooftop Energy plaatst in meerdere gemeenten zonnepanelen op gemeentedaken. Inwoners van deze gemeenten kunnen ook profiteren van deze zonnepanelen. Rooftop biedt inwoners aan op via een certificaat van € 2.500,- deel te nemen in deze investering. Het verwachtte rendement bedraagt 6% per jaar.

Meer informatie op www.duurzaaminvesteren.nl