Afgelopen week was APPMer Erik Tetteroo in de UK. In samenwerking met de Dutch Cycling Embassy, de Nederlandse Ambassade in Londen en met de steden Londen en Cambridge zijn twee ThinkBike Workshops georganiseerd. Samen met traffic engineers en urban planners uit beide steden werkte Erik aan het fietsvriendelijker maken van Londen en Cambridge.

Studenten én bewoners
Cambridge is dé fietsstad van Engeland en dankt dat voor een deel aan haar positie als universiteitsstad. De stad wil niet alleen studenten, maar ook bewoners van alle leeftijden vaker op de fiets krijgen. Dit doet zij onder andere door de aanleg van betere infrastructuur, zoals ‘Dutch style roundabouts’. Ook door de keten fiets-trein te versterken, met de bouw van een stalling van 2500 fietsen naast het station. Tijdens het bezoek aan Cambridge werden deze locaties bezocht om Nederlandse fietskennis te delen.

Erik Tetteroo sprak ook op een bijeenkomst van Camcycle, de lokale NGO voor fietsstimulering. Op deze avond maakte hij een vergelijking tussen de nieuwe Britse nationale fietsstrategie en de Nederlandse Agenda Fiets van de Tour de Force.

Kennis uitwisselen
In London werd een eendaagse workshop georganiseerd in samenwerking met Urban Design London. De sessie werd geopend door Simon Smits, de Nederlandse ambassadeur en werd goed bezocht door beleidsmedewerkers van Londense boroughs. In parallelle workshops werd kennis uitgewisseld over fietsinfrastructuur, netwerken, stedelijke planning en governance.

Erik Tetteroo is adviseur stedelijke planning en mobiliteit bij APPM. Erik werkt onder meer voor het ministerie van IenM, de Tour de Force en als landen coördinator voor de Dutch Cycling Embassy. Voor meer informatie over ThinkBike Workshops is Erik te bereiken via tetteroo@appm.nl