Het terrein waar eerst voetbalvereniging Aalsmeer zat, krijgt een nieuwe bestemming als recreatiegebied voor jong en oud. Iedereen mag meedenken over de invulling van het gebied. Ook de kinderen. Tijdens de inloopbijeenkomst vroegen we jong en oud naar hun ideeën. Deze liepen uiteen van beweegtuin voor ouderen tot hondentrainingscentrum en avonturenspeeltuin.
Speciaal voor de kinderen organiseerden we samen met Terra Incognita een sessie, waarin zij onder begeleiding van landschapsarchitect Jan Maurits van Linge hun ideale droomspeeltuin zelf konden ‘bouwen’.

videoaalsmeer

Jan Maurits was heel positief over de plannen van de kinderen. “De vraag is altijd hoeveel ruimte de grote mensen geven aan deze kinderen. Dat is altijd spannend.” Jan Maurits gaat aan de slag om alle ideeën van de kinderen mee te nemen in de realisatie. Niet alle ideeën komen in het uiteindelijke ontwerp terug, maar een aantal ervan zijn zeker haalbaar. APPMer Suzanne van Brandwijk: “Als er echt een gedragen plan ligt waar iedereen achter staat, dan is het voor de raad wel heel moeilijk om te zeggen, dat ze het heel anders gaan doen.”