BouwRegieNetwerk organiseert op 6 november a.s. een seminar in Arnhem waar aan de hand van praktijkvoorbeelden, workshops en discussies het thema ‘Grip op de Transitie naar Zero Emissie Openbaar Busvervoer’ wordt ingegaan. Een van de sprekers is APPMer Frank ten Wolde. Hij neemt je deze middag mee in de belangrijkste ontwikkelingen en uitdagingen in Bestuursakkoord Zero Emissie Regionaal Openbaar Vervoer per bus. Hoe ziet de nieuwe realiteit van de zero emissie-bussen eruit en wat betekent dit voor samenwerking in de keten? Wat houdt dit in voor de rollen van alle stakeholders (o.a. provincies, gemeentes, beheerders van publieke ruimtes, vervoersbedrijven, laaddienstverleners, netbeheerders, etc.)?
.
Het Bestuursakkoord was een eerste stap om te komen naar Zero Emissie Openbaar Busvervoer. De uitwerking van het akkoord wordt inmiddels zichtbaar bij recente aanbestedingen van de vervoerregio’s en provincies. Zo ook de knelpunten bij de vervoerders (o.a. onzekerheden over de prestaties van elektrische bussen, hoge kosten, de vraag of de verantwoordelijkheden voor taken/processen bij de juiste partijen zijn geborgd, etc.)

Het is gratis om het seminar bij te wonen als lid van het netwerk of wanneer je werkzaam bent bij een (semi) publieke instelling. Meld je aan.