Duik jij graag mee in de wereld van drones?

Zonder dat we het ons beseffen zitten we midden in een grote revolutie: Ons vervoer wordt schoner, gedeeld, intelligent, autonoom, connected etc. Eén van deze revoluties is de opkomst van drones. Wereldwijd kijken duizenden bedrijven naar de toepassing van drones – onder andere binnen de stedelijke mobiliteit, zowel voor goederen als personen. Dit noemen we ook wel Urban Air Mobility.

Deze drones gebruiken elektriciteit voor hun verplaatsing. Moeten we hiervoor massaal in oplaadpunten gaan voorzien? En welk effect heeft dit op het energienetwerk? Realiseren gemeenten zich dit, en ontwikkelen zij beleid hieromtrent?

APPM zoekt een afstudeerder die gedreven is om samen met ons de wereld van de drones en specifiek Urban Air Mobility in te duiken. Wij zijn een belangrijke speler op het gebied van advisering over elektrisch vervoer, laadinfrastructuur en stedelijke gebiedsontwikkeling en -mobiliteit. Dit onderwerp heeft dus onze bijzondere interesse – en zeker ook de manier waarop gemeenten hiermee omgaan en wat zij kunnen doen om klaar te zijn voor deze revolutie.

Bij deze ontdekkingsreis sta je niet alleen. APPM is een team van deskundigen. Niet alleen je begeleider ondersteunt je zoveel mogelijk: alle APPM’ers doen dat. Zij hebben voor dezelfde hete vuren gestaan en hebben intussen de nodige kennis en ervaring opgedaan om jou te helpen. Ze vormen goede sparringspartners voor de uitdagingen die je ongetwijfeld tegenkomt tijdens het afstuderen.

Een afstudeeronderzoek maakt vaak deel uit van een lopend project waar professionals van APPM aan werken. Op deze manier leveren jouw resultaten een serieuze bijdrage aan een realiseerbaar project. We ronden het afstudeeronderzoek af met een inspirerend seminar of publicatie op een toonaangevende plek. En dat is iets om trots op te zijn!

Ben jij geïnteresseerd in afstuderen bij APPM en duik jij graag mee in de wereld van de inzet van drones in Urban Air Mobility? Neem dan contact op met Mark van Kerkhof.