Wat gaat er met de stadslogistiek in de komende 35 jaar gebeuren en hoe verandert dit de openbare ruimte in de stad? Graag nodigen wij u uit voor een expertmeeting op dinsdag 19 april a.s. om mee te denken over stadslogistiek in een autovrije Amsterdamse binnenstad.
Consumenten bestellen door de opkomst van online winkelen steeds vaker en op elk moment van de dag hun producten. Productietechnieken worden steeds flexibeler en intelligenter. Een deel van de producten kan binnen afzienbare tijd door 3D printers worden gemaakt en door (semi-) autonome voertuigen (XXL – XXS) of misschien wel drones aan de klant worden geleverd. Is dit toekomstmuziek of dichterbij dan we denken? In hoeverre worden dergelijke trends steeds meer zichtbaar in het straatbeeld van Amsterdam? En hoe kunnen we de ontwikkelingen in de stadslogistiek optimaal faciliteren? Over dit soort vraagstukken willen met u in gesprek tijdens de expertmeeting op 19 april 2016.

SOM is een ontwerpend onderzoek over de ruimtelijke implicaties en het verbeelden van toekomstige scenario’s om fijnmazige stadsdistributie in een autovrije Amsterdamse binnenstad te accommoderen.

Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:
Tijdens de expertmeeting met Walther Ploos van Amstel als dagvoorzitter, nemen we graag de trends en ontwikkelingen rondom stadslogistiek met u door. Daarna gaan de diepte in door te brainstormen over toekomstige ruimtelijke oplossingen voor de locaties Damrak/Rokin, Rembrandtplein, Nieuwendijk/Haarlemmerstraat en Overhoeks.

Inloop: 14:30 uur
Start werksessie:  15:00 uur
Borrel: 17:30 – 18:00 uur
Locatie: Zuidpark, Spaklerweg 50-52, 1114 AE Amsterdam

Schrijf u in voor deze expertmeeting en vind meer informatie op de inschrijfpagina.