De Amstelveenlijn wordt vernieuwd. Tussen 2017 en 2020 wordt de ombouw van sneltramlijn 51 tot een hoogwaardige tramverbinding tussen station Amsterdam Zuid en Amstelveen Westwijk gerealiseerd. Pieter Litjens, portefeuillehouder openbaar vervoer van Vervoerregio Amsterdam, en vertegenwoordigers van VITAL tekenden op 20 maart het contract. APPM-er Fred Snoek heeft als Manager Techniek een belangrijke bijdrage geleverd aan het technische deel van het contract.

Geschikt voor nieuwe trams
De omvang van het project houdt in een notendop in dat op de trajectdelen De Boelelaan/VU tot en met Westwijk (sneltram 51) en De Boelelaan/VU tot en met Stadshart (tram 5) de huidige traminfrastructuur wordt vernieuwd en geschikt gemaakt voor de nieuwe trams. Ook worden er in Amstelveen drie ongelijkvloerse kruispunten en een nieuw opstelterrein aangelegd. Het doel van de vernieuwing is het realiseren van een betrouwbare, snelle, veilige en comfortabele tramverbinding tussen station Amsterdam Zuid en Amstelveen Westwijk. Waarbij het project Zuidasdok het stationsgebied Zuid voor haar rekening neemt.

Opdrachtgever voor een groot infrastructureel project
Portefeuillehouder Pieter Litjens gaf aan dat het een bijzonder moment is voor de Vervoerregio Amsterdam. “De ombouw van de Amstelveenlijn is de eerste aanbesteding waarbij we opdrachtgever zijn voor een dergelijk groot infrastructureel project. Wij zijn zeer tevreden met de aanbieding die er nu ligt en zien het als een goede kwaliteitsimpuls aan het openbaar vervoer in deze regio.”

Bekijk voor meer informatie: http://amstelveenlijn.nl/contract-vernieuwing-amstelveenlijn-ondertekend/