Vanaf vandaag  is de A10 West dicht in zuidelijke richting (buitenring) vanaf de Basisweg (S102) tot knooppunt De Nieuwe Meer, inclusief de op- en afritten en parallelwegen. Reden hiervoor is dat de A10 West na 16 jaar toe is aan groot onderhoud. APPM’er Tjitske van Erp adviseert vanuit APPM over het omgevingsmanagement van het groot onderhoud van de A10 West.

Weggebruikers krijgen vanaf vandaag tot maandag 4 september 2017 te maken met afsluitingen en omleidingen. De A10 West is eerst 3 weken afgesloten in zuidelijke richting (buitenring). Daarna is de weg in noordelijke richting (binnenring) 3 weken dicht. De wegen onder en over de A10 West blijven de hele bouwperiode bereikbaar. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A5, A9, A4 en A10 Noord.

Tjitske: “Om 6 uur vanochtend is er begonnen met het frezen van het asfalt. Een stoet  vrachtwagens reed de A10 West op. Van 2 kanten werken de machines naar elkaar toe.”

Het werkt wordt een jaar eerder uitgevoerd om voorbereid te zijn op andere grote wegwerkzaamheden in de regio. Zo kan de A10 West extra verkeer opvangen en gaat de weg weer jaren mee. Meer informatie is te vinden op de website van A10 West.